Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

- Evenes riktig valg

Statsminister Erna Solberg var tydelig under besøket på Evenes flystasjon 8. mai.  – Det er her på Evenes kampflyene og overvåkingsflyene (MPA) for nord skal være. Stortinget har fattet sitt vedtak om Evenes, tidslinjen er stram og nå går vi videre.

Erna Solberg ble mottatt av Forsvarsbygg, Forsvaret og Avinor under sin befaring på Evenes. Hun fikk grundig orientering om kapasiteten som er innenfor stasjonsområdet, og det første stoppet for henne var der hangarene til de fem maritime overvåkingsflyene, Poseidon 8, skal ha sin hangar og oppstillingsplass.

- God plass
Hun fikk grundig orientering av John Ommund Syvertsen, fungerende utbyggingssjef på Evenes, som pekte og beskrev størrelsen på den kapasitet som planlegges for MPA. Det ble og orientert om utvidelsesmulighetene hvis det skulle være behov for det.
- Her er det god plass, ingen tvil, sa Erna.

Gjester
Fem lokalpolitikere fra Evenes, Harstad og Narvik var invitert med til besøket på flystasjonen, og de fikk den samme orienteringen som statsministeren på befaringen ute på flystasjonen. Statsministeren fikk deretter en grundig orientering om flystasjonen av Forsvarsstaben og Forsvarsbygg, før hun igjen møtte media og lokalpolitikerne ved Hangar 4 på flystasjonen.

Evenes riktig valg
-Vi må få mest mulig forsvar for hver krone, og jeg er tydelig overbevist om at Evenes er det riktige valget for både kampflyene og de maritime overvåkingsflyene.
Statsministeren fikk mange spørsmål fra de fremmøtte journalistene, og hun var like klar i alle spørsmålene når det gjaldt valget av Evenes.
- Det er viktig at det nå holdes trykk på utbyggingen for tidslinjen er stram. Her er Forsvarsbygg godt i gang, det skal være en kostnadseffektiv base, og vedtakene i Stortinget er fattet. Evenes er sentral og ligger i et viktig mottaksområde i nord. Her får vi en godt sikret base, og det er her på Evenes vi skal være, sa statsminister Erna Solberg.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.