Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Vi skal rydde opp

Forsvarsbygg beklager på det sterkeste at anleggsvirksomhet i forbindelse med sikring av Evenes flystasjon har skadet deler av det fredede naturområdet ved Svanevatnet i Evenes.

– Vi skal ikke trå feil i dette sårbare området ved flyplassen. Vi har lagt ned omfattende innsats i arbeidet med å hindre at Ramsar-området blir skadet. Har vi gjort feil skal vi rette opp i dette. I vårt arbeid har vi stor respekt for det vernede området, og beklager på det sterkeste den situasjonen som har oppstått, sier Olaf Dobloug i Forsvarsbygg.

Bakgrunn: Fylkesmannen i Nordland anmelder Forsvarsbygg for brudd på vernebestemmelsene for Nautå naturreservat i Evenes

Naturvernet er viktig på Evenes

Inne på området er det svært hektisk anleggsarbeid. Hele tiden tilstreber både Forsvarsbygg og entreprenører å unngå og komme i konflikt med hensynet til naturvern.

– Vi skal rydde opp

– Dersom vi har gjort noe feil er vår intensjon ingenting annet enn å rydde opp, og sikre at det ikke skjer igjen. Vi ønsker dialog med både Fylkesmann og andre relevante instanser om dette, sier Dobloug.

Det området ved Svanevatnet som er berørt er på nytt målt opp i henhold til det som er prosjektert. Det har vært anleggsvirksomhet og brøyting nært vannet i vinter og det ryddes det opp i nå.  I vinter brukte entreprenøren anleggsmaskiner av mindre dimensjoner i dette området nettopp for å skåne naturen mest mulig.

Det skal ryddes opp i dette i henhold til plan når området er tørket opp og hekketiden er over. Vi følger de retningslinjer som gjelder for området.

Vi har, og har hatt, dialog underveis med Fylkesmannen i Nordland i forbindelse med den krevende utbyggingen av Evenes flystasjon.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.