Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Evenes lufthavn - Arbeid i sørenden på rullebanen

I forbindelse med utviklingen av nye Evenes flystasjon for Forsvaret, skal det gjøres en del arbeid i sør-enden av rullebanen. Arbeidet er koordinert med Avinor. Det skal bla monteres ned en bremsevaier (RAG) for de nye kampflyene i rullebanen, samt trafikkaviklingsplattformer.

Det innebærer at det vil være noe redusert lengde på rullebanen for flyene som skal lande og ta av i tidsrommet 23. april til 15. juli.

Lang nok rullebane

Siden rullebanen på Evenes er lang vil ikke dette få konsekvenser for avviklingen av trafikken på flyplassen. Evenes flyplass har en av Norges lengste rullebaner. Under anleggsarbeidet vil det fortsatt være over to km rullebane tilgjengelig. Når arbeidet er ferdig, vil rullebanen igjen ha full lengde, som er 2812m.

Trafikkavviklingsplattformer bygges samtidig

I 2020 er det sørenden av rullebanen som vil være innskrenket, og tilsvarende vil skje i nordenden av 2021.
I tillegg til Runway arresting gear (RAG) som skal ned i rullebanen, vil det samtidig bli bygget en egen trafikkavviklingsplattform i begge endene. Dette vil også foregå i 2020 og 2021.

Viktig installasjon for de nye kampflyene

- Dette er et viktig prosjekt i forbindelse med at nye Evenes flystasjon skal være operativ og ta imot de nye F35 flyene høsten 2021, forteller John Ommund Syvertsen, utbyggingssjef for Evenes i Forsvarsbygg.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.