Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Evenes: Første bygg overlevert til Forsvaret inne på nye Evenes flystasjon

Luftforsvaret overtok det første bygget som er ferdig inne på flystasjonen. – Nå har vi fått samlet alle under ett tak og vi er herre i eget hus, sa luftvingsjefen under markeringen.

Flagget til Luftforsvaret gikk til topps på Evenes da sjef for 133 Luftving, oberst Eirik Guldvog og utbyggingssjef John Ommund Syvertsen avduket skiltet til Luftvernbataljonbygget inne på flystasjonen.

Dette er starten på fortsettelsen

- Da vi kom til Evenes var vi fem stykker, nå er vi tretti ansatte som tar i bruk bygget. Vi er fornøyd, og ser frem til fortsettelsen med å få Evenes flystasjon fullt operativ. Det neste store steget er å få ta i bruk administrasjonsbygget, kjøkken- messebygget, forlegning og kaserner i løpet av året, sier Guldvog.

Oppbyggingen av ny luftvernkapasitet på Evenes har startet

Bygget ble i sin tid oppført i 1986, og hadde da også plass til både luftvingen og luftvern på flystasjonen. Det samme skjer nå i 2020, til administrasjonsbygget skal stå ferdig renovert mot slutten av året, og luftvingen flytter dit.

Dette bygget er det første som står ferdig for Forsvaret inne på basen, og skal gi økt luftvernkapasitet på flystasjonen. Prosjektet er i sin helhet gjennomført ved bruk av rammeavtaler med en rekke lokale entreprenører.

- Entreprenørene har vist stor samarbeidsvilje. Prosjektet har vært utfordrende i at arbeidene er gjennomført på ei stram tidslinje og i et relativt lite bygg. Utbyggingssjefen påpekte også viktigheten av trygg arbeidsplass for de som jobber på prosjektene til Forsvarsbygg, og fremhevet en H-verdi på 0. Prosjektet ble påbegynt i september med rivning og rydding, og er ferdig overlevert i nå i begynnelsen av mars. Dette vil på sikt gi Forsvaret mer kampkraft og forsvarsevne, sier utbyggingssjef John Ommund Syvertsen.

oM eVENES

Evenes flystasjon i Nordland skal utvikles til å bli en fremskutt base (QRA) for nye kampfly, F-35, og hovedbase for maritime patruljefly, P-8A. Hovedbasen for kampfly bygges opp på Ørland flystasjon i Trøndelag.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.