Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nye boliger bygges for forsvarets ansatte

I forbindelse med oppbygging av nye Evenes flystasjon er det signert kontrakter for nye boliger.

Forsvarsbygg fikk inn gode tilbud som er vurdert for langtidsleie av boliger for Forsvaret. De to første kontraktene er signert, og boligene skal oppføres på Liland i Evenes kommune. Kontraktene går til Evenes Boligutleie AS og Campus Norge AS.

Det private markedet er godt

Utbyggingen skjer i samarbeid med det private markedet.
- Vi er godt fornøyd med responsen som kom inn på konkurransen. De private bygger og eier, og vi leier. Med dette sørger vi for at Forsvarets ansatte har gode boforhold mens de har sin tjeneste her. Samhandling med næringslivet i regionen gir også positive ringvirkninger, sier Wenche Georgsen, regionsjef i Forsvarsbygg.

Forsvaret om de nye boligene


- For Evenes flystasjon er det helt sentralt å få på plass attraktive bo‐muligheter for personellet som kommer til basen de nærmeste årene. Disse kontraktene er et viktig bidrag til dette for de av våre ansatte som ønsker å bo nær flystasjonen, sier luftvingsjef Eirik Guldvog. 

Ordfører Terje Bartholsen i Evenes ser frem til utbyggingen

- Som vertskommune for Evenes flystasjon har vi tatt på oss en stor nasjonal oppgave. Det krever mye av oss. Det vi skal ha igjen er ny aktivitet og nye innbyggere. Derfor er denne beslutningen en stor milepæl. Men det er bare begynnelsen. For når Forsvarets ansatte får prøvd å bo her litt vil de fort oppfatte hvor bra det er å være her – og skaffer seg sitt eget. Dette kan derfor være starten på mye boligbygging. Vi er klar for mange nye Evenesværinger i hele kommunen, sier ordfører Terje Bartholsen.

FAKTA:

Det er inngått langtidsleie på leilighetene på 20 år, og de skal stå ferdig innen senhøsten 2022.

Evenes Boligutleie AS:

Avtale om langtidsleie av 12 leiligheter fordelt på to stykk 6-mannsboliger med en parkeringsplass i carport per leilighet. Det er opsjon om leie av ytterligere seks enheter. Det skal være kapasitet til ladning av elbil til hver enkelt parkeringsplass i carport.

Campus Norge AS:

Avtale om langtidsleie av 12 leiligheter med en parkeringsplass i garasje per leilighet, beliggende på Liland. Opsjon om ytterligere seks enheter, og det skal være ladebokser til elbil i garasjen. Leilighetene skal stå ferdig innen oktober 2022.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.