Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Unge yrkesaktive og studenter ønsker å jobbe i Forsvarsbygg

Forsvarsbygg har klatret til 33. plass på Universums rangering over de mest attraktive fremtidige arbeidsgiverne blant unge yrkesaktive i Norge. Og ligger på 62. plass blant studenter.  

Hvert år undersøker Universum hvem som er de mest attraktive arbeidsgiverne i Norge blant unge yrkesaktive og studenter.

I 2020 svarte mer enn 12 000 unge yrkesaktive på undersøkelsen, og Forsvarsbygg havnet på en 33. plass. Dette er den beste plasseringen vi har fått hittil. I 2019 ble vi kåret som 39. mest attraktive blant unge yrkesaktive med høyere utdanning, og klatret dermed i 2020 seks plasser opp på listen.

- Vi synes det er veldig gøy at vår attraktivitet som arbeidsgiver er økende. Samtidig er vi inne i en annerledes tid hvor det også kan handle litt om omgivelsene og situasjonen vi er i. For eksempel kan koronapandemien innvirke til at markedet i større grad søker trygge arbeidsplasser hos offentlige arbeidsgivere, sier Sverre Vågan leder for rekrutteringsteamet i Forsvarsbygg.

Flere ingeniørstudenter ønsker å jobbe i Forsvarsbygg

Undersøkelsen viser at også ingeniørstudentene ønsker å jobbe i Forsvarsbygg. Over 13 000 norske studenter har blitt spurt om hvem de ser på som sin mest attraktive framtidige arbeidsgiver. I 2020 havnet Forsvarsbygg på 62. plass, noe som er en oppgang fra 2019 hvor vi lå på 71. plass.

- Etter en liten nedgang i fjor, er det gledelig å se at vi i 2020 er på vei opp igjen på rangeringen. Forsvarsbygg er en kompetanseorganisasjon der ingeniørmiljøene våre er sentrale i flere fagdisipliner innenfor eiendom, bygg og anlegg, sikring av bygg og miljø. Derfor jobber vi målrettet for å tiltrekke oss de beste hodene, og få studenter og yrkesaktive til å velge nettopp oss som arbeidssted. For eksempel ser vi at kompetanse innenfor teknologi, automatisering og digitalisering blir viktig framover. Jeg oppfordrer studenter til å følge med på karrieresiden vår og på ledige stillinger vi lyser ut, avslutter Vågan.

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.