Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg orienterte om støytiltak

Flere hundre hadde funnet veien til Ørland kultursenter tirsdag kveld for å få informasjon om støyisoleringstiltak for bolighus i området til Ørland flystasjon. Over 400 boliger er befart og de første bolighusene får i disse dager gjennomført tiltak på sine boliger.

Det er bestemmelsene i reguleringsplanen til flystasjonen som avgjør hvilke boliger som er aktuelle for støyisoleringstiltak. Dette var ett av flere temaer det ble orientert om på informasjonsmøtet. Prosjektlansvarlig i Forsvarsbygg for gjennomføringen av støytiltak, Sturla Johnsen, og Tonje Fredriksen, rådgiver fra Multiconsult, orienterte blant annet om hvordan gangen er fra boligeier får tilbud om befaring til den faktiske gjennomføringen skjer og hvordan man kommer frem til hvilke tiltak som tilbys. Ikke alle boliger som får befaring tilbys støytiltak. Aktuelle tiltak kan blant annet være bytte av vinduer, ventiler og kledning.

I møtet informerte Støygruppa Ørland sin rådgiver fra Rambøll om støyisoleringstiltak og Ørland kommune fortalte kort om sin rolle.

Det var et solid engasjement og flere gode spørsmål fra salen. Informasjon om når de ulike områdene får befaring ble gitt, og er også tilgjengelig på Forsvarsbygg sine nettsider. Alle befaringer har gått veldig bra. Når det gjelder faktisk utførelse har Forsvarsbygg fått både positive og negative tilbakemeldinger, noe det blir tatt tak i. -Det er viktig for Forsvarsbygg at arbeidene som utføres blir ordentlig gjort og at dere som boligeiere får det dere har krav på, presiserte Sturla Johnsen til forsamlingen.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.