Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

På Byggedagene 2018: - vi har svært mye som skal bygges

Vår prosjektdirektør Olaf Dobloug orienterte byggebransjen om våre forestående prosjekter på Ørland - og Evenes flystasjon, og kommene prosjekter knyttet til ny ubåtbase i Bergen og nye anlegg for redningshelikoptre.

Budskapet fra Olaf Dobloug er at byggebransjen har god grunn til å følge med, for det er svært mye som skal bygges – ikke bare på Ørland og Evenes, men ikke minst på Haakonsvern.

På Ørlandet er om lag 45 prosent av rammen på ti milliarder kroner brukt, og omtrent 65 prosent av kontraktene er signert i den store utbyggingen. Vi regner med å bruke ytterligere seks milliarder kroner på Ørlandet. En rekke prosjekter gjenstår, blant annet oppgradering av skolen ved porten på kampflybasen, bygging av idrettshall, vaktsentral, verkstedbygg og et større antall boliger i OPS-kontrakt.

På Evenes er vi nå helt i oppstartsfasen, og har startet planlegging av en utbygging for omtrent 4,1 milliarder kroner. De første kontraktene på Evenes er allerede signert. Harstad Maskin vant i fjor kontrakt for forberedende grunnarbeid til anleggshotellet og byggherrekontor inne på stasjonsområdet, og tidligere i år vant Peab Bjørn Bygg kontrakt om oppføring av et kontorbygg på Evenes flystasjon. 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.