Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Innløst 100 boliger på Ørland

Les mer om status for utbyggingen av Ørland flystasjon i årets nyhetsbrev.

Femte år på rad gir vi ut et nyhetsbrev om kampflybaseutbyggingen til alle innbyggere på Ørland. I nyhetsbrevet kan du lese om siste nytt og status for utbyggingen, samt innløsning og støytiltak utenfor flystasjonen.

I rute med innløsning og støytiltak
Av de total 176 boligene som får tilbud om innløsning i rød støysone har vi til nå gjort avtale om innløsning av 100. Alle som ønsker det har mulighet til å fortsette å bo. Boligeierne vil i så fall få tilbud om støytiltak i henhold til reguleringsbestemmelsene (gjelder ikke fritidsboliger).

-  Med unntak av én sak som ble tatt til skjønnsretten, har vi kommet til enighet med alle som har ønsket innløsning. De fleste ønsker å flytte, men noen få eiere har meldt at de ønsker å fortsette å bo med eventuelle tiltak, forteller eiendomssjef Carl Oscar Pedersen. 


Utenom boenheter på gårdsbruk gjenstår nå 20 boliger. Disse boligeierne har fått utsatt frist fra juni til november i år for å melde fra om de ønsker innløsning eller støytiltak. Blant annet på grunn av ønske om å oppleve et mer riktig lydbilde med de tre nye F-35 som ankom nå i mai.

-  Målet står fast om å bli ferdig med hele prosessen med innløsning og støytiltak innen utgangen av 2019, sier Pedersen.


I posten denne uka

Årets nyhetsbrev kommer i posten til alle husstander i Ørland kommune denne uka. Brosjyren er også interessant lesning for andre som ønsker informasjon om Forsvarsbyggs største prosjekt noensinne.

Har du spørsmål til innholdet i nyhetsbrevet kan du kontakte oss på post@forsvarsbygg.no eller besøke oss på vårt prosjektkontor for berørte av utbyggingen i Meieriveien 5 i Brekstad sentrum.

Sommer 2018: I ukene 28-32 vil det være redusert bemanning, uten fast åpningstid. Vi anbefaler derfor å ta kontakt med oss på forhånd for å gjøre spesifikk avtale.

 

Les nyhetsbrev Ørland 2018 her.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.