Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Boligkontrakt med Block Watne på Ørland

I dag har vi inngått kontrakt med Block Watne AS om oppføring, leie og drift av 50 boliger til Forsvaret i Ørland kommune. Etter leieperioden på 20 år vil Forsvarsbygg ha eiendomsretten til boligene.

Stort behov for boliger på Ørland
Det er et stort behov for nye boliger for Forsvaret på Ørland og det har vært viktig å gjennomføre dette for å få fortgang i boliganskaffelsene. Det er også en god erfaring for oss å høste det å la en ekstern utbygger stå for prosjektering, utbygging og vedlikehold av boligene.

Mindre pendling 
- Ørland flystasjon er svært glad for vedtaket om bygging av boligene. Byggingen av boligene er ett viktig bidrag for å få moderne, og ikke minst nok boliger for vårt personell ved flystasjonen. De er flystasjonens viktigste ressurs. Med dette vedtaket blir det mindre behov for pendling, noe som er viktig både i forhold til miljø, og operativ evne, sier oberst Øyvind Gunnerud, sjef for 132 luftving.

Forsvarsbygg får eiendomsretten for bilighene
Kontrakten med Block Watne er inngått etter en konkurranse om oppføring og deretter leie og drift av 50 boliger til Forsvaret på deler av tomten Brekstad gård vestre, i Ørland kommune. Etter leieperioden tilfaller eiendomsretten oss i Forsvarsbygg, vederlagsfritt.
Vi har i tillegg vurdert andre alternativer for å skaffe boliger på Ørland. Blant annet leie av private, kjøp og gjennomføring av et tradisjonelt investeringsprosjekt i Forsvarsbyggs regi.

- Vi er tilfreds med at vi kommer i gang med arbeidet for å kunne tilføre Forsvaret nye boliger. Vi er også glade for samarbeidet med ledelsen i Ørland kommune, for bistanden med fremskaffelsen av tomter på Brekstad, sier vår prosjektdirektør Olaf Dobloug. 

Bilde 1: Illustrasjon på boligene Block-Watne skal prosjektere på ØLrland.

Bilde2: Foran fra vestre: Vår avdelingsdirektør Marit Kristiansen og  Nils Morten Bøhler, konserndirektør i OBOS.
Bak fra venstre: Vår advokat Thomas Bones og vår prosjektleder Erlend Settemsdal, Kjell Andre Honerud, advokat Block Watne og Per Nesbakken, direktør i Block Watne.

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.