Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ørland: ny kontrakt om støytiltak utenfor flystasjonen

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Byggmester Strand AS om Entreprise 2 – støytiltak utenfor flystasjonen

- Avtaleinngåelsen er viktig for å rekke fristen i reguleringsbestemmelsene for fullføring av støytiltak, som er ved utgangen av 2019, sier Olaf Dobloug, direktør i Forsvarsbygg kampflybase. Over 400 boliger er befart og de første bolighusene får i disse dager gjennomført tiltak på sine boliger. I dag inngår Forsvarsbygg en ny kontrakt, som skal bidra til å sikre fremdriften for gjennomføring av støytiltak. Det er viktig for Forsvarsbygg at arbeidene blir ordentlig utført, og at de boligeierne som har krav på tilbud om støytiltak får dette. Byggmester Strand AS er allerede etablert på Ørland og er i ferd med å gjennomføre støytiltak på 19 boliger, som utgjør den første entreprisen som omhandler støytiltak utenfor basen. Entreprise 2 omfatter 31 boliger, og ble vunnet av Byggmester Strand etter en ordinær anbudskonkurranse.

Tiltak på vinduer, vegger og tak Aktuelle støyreduserende tiltak kan være utskifting av ventiler og/eller vinduer i noen eller alle rom med støysårbar bruk (oppholdsrom). Det kan også være behov for å gjennomføre tiltak på vegger og/eller tak. Tiltakene vil variere og tilpasses hvert enkelt bygg for å følge reguleringsbestemmelsene. Forsvarsbygg har fastsatte krav til at arbeidet som utføres skal følge vanlig norsk standard, og likeledes at det er norsktalende i hvert arbeidslag som kommer for å gjennomføre tiltakene. Forsvarsbygg vil følge opp at arbeidene blir riktig utført.

Kontrakten innebærer oppstart i mai, og arbeidet med de 31 boligene skal være fullført i oktober. Kontrakten har en verdi på 10,6 millioner kroner (inkl. MVA).

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.