Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Prosjektkontor ble markert åpnet

Prosjektkontor for innbyggere på Ørland som blir berørt av utbyggingen av Ørland flystasjon ble formelt markert åpnet, torsdag 1. februar.

Rundt halvparten av Ørlands befolkning blir berørt av utbyggingen av flystasjonen, enten det gjelder grunnerverv, innløsning eller støytiltak. For å komme nærmere befolkningen og de som berøres har Forsvarsbygg utvidet med et prosjektkontor i Brekstad sentrum.

Tilgjengelige for dialog
Torsdag 1. februar ble de nye lokalene i Meieriveien 5 formelt markert åpnet. Direktør Thorbjørn Thoresen stod for selve den formelle åpningen.

-  Vårt mål er å skape en god arbeidsplass for alle som i fremtiden skal ha sitt virke på Ørland flystasjon. Men, det er også vårt mål at berørte har tillit til at prosesser vi er ansvarlige for knyttet til hus, hjem og gårdsbruk både er profesjonelle, inkluderende og åpne. Og ikke minst: At vi er tilgjengelige for dialog underveis, sa Forsvarsbyggs direktør Thorbjørn Thoresen i sin tale.


Fast plass på kontoret
De fem byggelederne som har direkte kontakt med boligeiere som får støytiltak har nå fått fast plass i det nye prosjektkontoret. Annet personell som jobber med eiendomsforhold vil også ha kontoret som base når de er på Ørland, blant annet i form av åpen kontordag hver mandag fra 11.30-18.30.

Positivt tiltak
Ørland kommunes ordfører Tom Myrvold, Ob. Hans Ole Sandnes sjef 132 LV og leder av Støygruppa Hans Kristian Norset var blant deltakende på markeringen. Alle uttrykte de at et egen prosjektkontor for berørte av utbyggingen var positivt.

- Vi er veldig glade for at vi nå har blitt mer tilgjengelige for innbyggerne. Dette viser at vi tar innbyggerne på alvor. Vi i kommunen opplever også å få mange spørsmål og nå kan de komme hit å få svar av Forsvarsbygg selv, sa ordfører Tom Myrvold.

- Dette kontoret har stor betydning også for flystasjonen. Jeg tror åpningen her i dag vil møte forventningen om en åpnere og bredere kontakt med innbyggerne i kommunen, sa stasjonssjef Hans Ole Sandnes.

- Kommunikasjon er viktig og derfor er dette kontoret også viktig, uttrykte leder av Støygruppa, Hans Kristian Norset. - Samtidig er det også viktig med god oppfølging når en tar kontakt, la lederen til.

Se kart

Om Forsvarsbyggs prosjektkontor

Forsvarsbygg inngikk kontrakt med AHA-eiendom AS i oktober 2017 for leie av de nye kontorlokalene i Meieriveien 5 i Brekstad sentrum.

Lokalene er på 85 kvadratmeter og inneholder foreløpig seks kontorer og tilgang til møterom og kantine. Flere foretak og bedrifter til i samme bygg - som også kalles for Næringsgården.

Åpningstid er hverdager 09-15.
«Åpne kontordager» videreføres foreløpig med åpningstider hver mandag mellom 11.30-18.30.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.