Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Utviklingen av Evenes flystasjon i startgropen

Forsvarets fremskutte base for Luftforsvaret på Evenes skal stå klar i 2021 for å ta imot de nye F-35-flyene og de nye maritime patruljeflyene.

Forsvarsbygg presenterte fremdriften av den nye fremskutte basen på Evenes (QRA) på næringskonferansen, Byggebørsen, i Harstad torsdag 26. januar. Dette arbeidet går parallelt med fremdriften av hovedbasen på Ørlandet.

Milliarder
Byggebørsen hadde et stort fremmøte av entreprenører og leverandører fra Harstad- og vesterålsregionen, og interessen for det sjef for kampflybaseprosjektet Olaf Dobloug fortalte, var betydelig.

Sikkerhet
Olaf Dobloug orienterte om at det planlegges med investeringer på ca fire milliarder kroner på Evenes. På grunn av sikkerhetsaspektet i prosjektet kom det til å bli prekvalifisering av entreprenørene, og i all hovedsak vil det være norske arbeidstakere som får anledning til å jobbe inne på basen for det tar for lang tid med sikkerhetsklarering av utenlandske statsborgere.

- Vi skal planlegge ut i fra prinsipper om nøkternhet og mest mulig gjenbruk tilpasset Luftforsvarets behov, sa Olaf Dobloug. Forsvarsbygg er også forsvarssektorens pådriver i arbeidet med støyberegninger og vibrasjoner i nært samarbeid med forskningsmiljøet i Sintef.

Startfase
- Vi er inne i en tidlig fase av basen på Evenes. Det første vi gjør er å ha møter med Evenes kommune og nabokommunene Tjeldsund og Skånland og de to fylkesmennene og fylkeskommunene i Nordland og Troms. Det er viktig nå å ha en god fremdrift på reguleringsarbeidet og støykartleggingen i forbindelse med oppbyggingen av Evenes, sa Olaf Dobloug.

Evenes

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.