Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Big Questions – Big Picture

I august 2010 ble et nytt kunstbasert formidlingsprosjekt på Hegra festning åpnet. Nasjonale festningsverk har initiert prosjektet som markerte anleggets hundreårsjubileum. Kunstverket har fått navnet Big Questions – Big Picture, og er utviklet av den anerkjente kunstneren Vibeke Jensen.

Gjennom prosjektet formidles Hegras dramatiske historie på en ny måte og med linjer til nåtiden.

Image "ikkevaere_.jpg" without description

Installasjonen belyser det generelle dilemmaet som soldater til alle tider stilles overfor - det å ta liv og det å overleve. Her berøres de mentale utfordringene soldatlivet medfører, og samtidig evnen til å se sin egen posisjon i forhold til omgivelsene. Kunstneren setter søkelys på tre perioder; 1910 og vårt forhold til svenskene, 1940 og kampene mot tyskerne og dagens situasjon aktualisert ved at norske soldater opererer i Afghanistan.

Image "hegra2734.jpg" without description

 

Kunstneren vil gjennom verket gi betrakteren en sjanse til å gjenkjenne sin egen nåtid med noe som har skjedd langt tidligere.

Lokale sponsorer
Prosjektet er finansiert av Sparebankstiftelsen DnB Nor, i samarbeid Stjørdal kommune, Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk, Hegra Sparebank, Gjensidige Stjørdal brannkasse og Hegra festnings venner.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.