Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Karljohansvern i nye perspektiver

Til sommeren åpnes to lys- og lydkunstprosjekter på Karljohansvern. Anerkjente kunstnere har reflektert over verftets historie og samtiden. Med Karljohansvern som kulisse har de skapt verk som skal gi de besøkende helt spesielle og uventede opplevelser.

Lotte Konow Lund og Hedda Leivestad er billedkunstneren og sivilarkitekten bak prosjektet med arbeidstittelen Lysning på Karljohansvern. Lysning blir en lysende musikkpaviljong som speiler historien ved at den er plassert der en tidligere paviljong lå. Installasjonen får en sosial funksjon som møteplass og konsertarena. En sensor vil regulere lysstyrken, slik at lyset stiger samtidig som mørket faller på.

Batteri Sonique, som også skal installeres på Karljohansvern, er levert av Lars Petter Hagen, og består av en ”undervannslydkanon”. Lydkanonen sender ut fredsstimulerende musikk som får fiendtlige ubåter til å avbryte sine angrep og stige opp til overflaten. Publikum kan også oppleve lyden mens de bader eller befinner seg i mindre fritidsbåter.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.