Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Vestlandskvinne ansatt som ny distriktssjef

Anne Grethe Bakke tiltrer som ny distriktssjef for festningene Bergenhus, Karljohansvern, Fredriksvern, Vardøhus og Kristiansten

Anne Grethe Bakke (57) er ansatt som ny distriktssjef i Forsvarsbygg nasjonale festninger, og tiltrer 1. november 2013. Hun skal sammen med lokale festningsforvaltere bidra til at festningene forvaltes og videreutvikles som arenaer for kultur, næring og rekreasjon, og vil være Forsvarsbygg nasjonale festningsverks representant overfor lokale/regionale myndigheter, organisasjoner og andre aktører. Hun vil ha sitt faste arbeidssted på Bergenhus festning.

Et privilegium

- Det er et privilegium å få arbeide med noen av Norges mest anerkjente kulturminner, bidra til å ta vare på dem, og å fortsette å utvikle dem som attraktive arenaer for publikum, kultur- og reiseliv. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben, sammen med dyktige kollegaer og i samspill med lokale og regionale aktører og interessenter, sier Anne Grethe Bakke.

Lang erfaring

Bakke har lang erfaring fra ulike lederstillinger i privat og offentlig virksomhet, og spesielt fra reiselivsnæ-ringen. Dette innbefatter blant annet stillingene som administrerende direktør for Hordaland Reiseliv, markedssjef i Vest Telemark Museum og daglig leder for Norsk skieventyr. Hun har en master i serviceledelse fra Universitetet i Stavanger, strategisk styreledelse, prosjektledelse og styrekompetanse fra BI, samt høyskolestudier i bedriftsøkonomi og reiseliv. Bakke kommer nå fra stillingen som daglig leder for Destinasjon Voss AS, en posisjon hun har hatt siden 2008.

Kontinuerlig prosess

- Utvikling og verdibevaring av festningene er en kontinuerlig og levende prosess som må foregå i tett samarbeid med mange innen- og utenfor festningene. Anne Grethe Bakke vil tilføre tung kompetanse, nettverk og erfaring særlig fra reiselivsbransjen, sier Nina Eidem, direktør Forsvarsbygg nasjonale festningsverk.

Til fellesskapets beste

Etter at forsvaret reduserte aktiviteten på festningene og frigjorde dem til sivilt bruk i 2002, har Forsvarsbygg nasjonale festningsverk hatt i mandat å forvalte festningene til fellesskapets beste. Forsvarsbygg nasjonale festningsverk består av to festningsdistrikter, og forvalter 14 festninger over hele landet – unike kulturminner og arenaer for næring, kultur, og opplevelser. Festningene er blant landets mest besøkte attraksjoner med 2,6 millioner besøkende årlig.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.