Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny leieavtale signert på Bergenhus festning

Bergen arrangementsselskap får kontoradresse på Bergenhus festning. Forsvarsbygg nasjonale festningsverk og Bergen arrangementsselskap har signert leieavtale for kontorleie i Kommandantboligen på Bergenhus festning.
Festningsforvalter Vidar A. Stusdal Fyllingsnes (Forsvarsbygg nasjonale festningsverk, Bergenhus festning) og daglig leder Kjersti Halvorsen (Bergen arrangementsselskap AS) utenfor inngangen til Kommandantboligen. Foto: Kjell Erik Hopland

 


11.03.2015 Bergen

Bergen arrangementsselskap får dermed en sentral plassering på en viktig kulturarena.

- Festningsforvalter Vidar A. Stusdal Fyllingsnes sier: Jeg er veldig fornøyd med at Bergen arrangementsselskap har valgt Bergenhus. Dette styrker festningens posisjon som kulturarena. I tillegg til å være en utleier av kontorlokale, ønsker vi også å bli en naturlig dialogpartner når de store publikumsarrangementene planlegges lagt til Bergen. En takk rettes også til Bergenhus Kommandantskap for godt samarbeid for å få realisert leieforholdet i Kommandantboligen. 

Fra før av huser Bergenhus festning flere organisasjoner som jobber med publikumsrettet aktivitet som Bergen Live, Bymuseet i Bergen, Sjøforsvarets musikkorps, Bergenhus Festningsmuseum og Bergenhus Kommandantskap. 

- Vi gleder oss til å komme i gang med denne kommunale nyetableringen og få satt Bergen på kartet i mange ulike og nye sammenhenger. Vi ønsker å kunne skape gode synergier ved å være del av en etablert kulturarena. Dette er en ideell plassering for oss, tett på to av byens største utendørsarenaer, Festningen og Vågen, sier nytilsatt daglig leder, Kjersti Halvorsen, i Bergen arrangementsselskap.

Bergenhus festning har som uttalt strategi å forsterke festningen som destinasjon for kultur, læring og rekreasjon. Den er allerede godt etablert som en viktig lokal og nasjonal kultur-/og konsertarena, med et utstrakt samarbeid med flere lokale kulturaktører. I løpet av året arrangeres det en rekke kulturaktiviteter på festningsområdet, alt fra de store konsertene på Koengen, Bergenhusdagene, utstillinger og opera, til mindre konserter og teaterforestillinger inne på selve festningen. Bergenhus besøkes av nær 600 000 mennesker årlig

Om Bergen arrangementsselskap AS
Bergen arrangementsselskap AS er et strategisk redskap for Bergen kommunes arrangementspolitikk.  Selskapet ble stiftet i oktober 2014 og skal bidra til kompetanseoverføring mellom ulike internasjonale, nasjonale, regionale og lokale arrangement. Selskapet skal bidra til å videreutvikle Bergen som arrangements-by. Første folkefesten selskapet har ansvaret for er de internasjonale Hansadagene i 2016.

Om Forsvarsbygg nasjonale festningsverk (NFV)
NFV forvalter 14 historiske festningsverk slik at de fremstår som attraktive arenaer for næringsvirksomhet, kultur og opplevelser. Et mål er å skape nytt liv på historisk grunn, og under mottoet ‘bruk er det beste vern’, ivaretas anleggene slik at den kulturhistoriske kvaliteten sikres og synliggjøres. 

Bergenhus er en av de eldste bevarte festningene i Norge. Den har en lang historie som kirkelig, kongelig og militært senter.


For ytterligere info kontakt:

Festningsforvalter Vidar A. Stusdal Fyllingsnes, mobil 474 07 707, vidar.fyllingsnes@forsvarsbygg.no

Daglig leder Kjersti Halvorsen, mobil 920 22 822, kjhalv@me.com

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.