Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Akershus festning - populær attraksjon

TripAdvisors brukere har talt! Akershus festning er med på "10 på topp"-listen 2013 for Norges beste attraksjoner.

Det er også gledelig at to andre av de fjorten nasjonale festningene er med i listen:

  • 6. plass: Fredriksten festning i Halden
  • 7. plass: Akershus festning i Oslo
  • 8. plass: Oscarsborg festning i Drøbak

Festningene rangeres høyere enn Slottet og Oslo Rådhus, og er forøvrig i godt selskap med bl.a. Bryggen i Bergen, Trollstigen og Nidarosdomen.

Se "10 på topp"-listen her.

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk er stolte og glade for utmerkelsen og oppmerksomheten de tre festningene har fått. - Det er et solid kvalitetstegn at en av primærmålgruppene for festningene - de besøkende - verdsetter festningene og deres historie og betydning. Dette er motiverende for arbeidet som nedlegges ift ny bruk, nye publikumstilbud og vedlikehold for å bevare noen av Norges aller viktigste kulturminner, sier Nina Eidem, direktør.

- Jeg vil rette en stor takk til alle som bidrar til dette, ansatte, aktører på festningene, og andre samarbeidspartnere som lokalt næringsliv, frivillige organisasjoner, kommuner og fylkeskommuner. TripAdvisors resultater bekrefter tendensen vi også ser gjennom publikums/- og omdømmeundersøkelser; den gode posisjon festningene har i samfunnet, både som viktige turistattraksjoner og som kulturminner.

TripAdvisor er verdens største nettsted for reiser, der millioner av reisende daglig deler sine ærlige meninger om hoteller, reiser og destinasjoner.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.