Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Akershusfestlighetene 2012

Det er med stor glede vi presenterer AKERSHUSFESTLIGHETENE 2012, med et hav av spennende opplevelser for ALLE.

Velkommen til Akershus festning i sommer. Vi byr på et omfattende og variert program!

8. mai blir veterandagen markert over hele landet. På Akershus festning der mange av udådene fant sted under 2. verdenskrig, blir det markeringer, taler og kransenedleggelser fra tidlig om morgenen. Kl.19.00 starter en gratiskonsert for ungdom på Karpedammen.

Utstillinger

  • Den største utstillingen i Forsvarsmuseets historie åpner også 8. mai. Utstillingen omhandler internasjonale styrker fra 2. verdenskrig og frem til i dag, og har kostet nærmere 7 millioner kroner.
  • I den andre store salen i Forsvarsmuseet åpner Inger Johanne Rasmussen utstilling 10. mai med 15 monumentale veggtepper akkompagnert av Terje Nordbys tekster.
  • 28. juni kan vi presentere den egyptiske kunstneren Moataz Nasr. Hans verk inngår i en utstilling kalt «Towers of Love» som er et samarbeid med Oslo kunstforening. Utstillingen er tilrettelagt for elever i videregående skole, og holder derfor åpent til slutten av august. En markering av 22. juli vil være en del av utstillingen.

Kongeblod

Storsatsingen dette året er urpremieren på friluftsteaterstykket KONGEBLOD av Terje Nordby. Stykket handler om Knut Alvsson, Norges siste ridder, spilt av Nicolai Cleve Broch, Premieren er 18. august kl. 20.30 inne ved Karpedammen.

Oslo kammermusikkfestival

Vi fortsetter det gode samarbeidet med Oslo kammermusikkfestival. Et av tilbudene i år blir en vandring med musikk og fortelling til ulike og ukjente arenaer på festningen. Dagen er søndag 12.august.

Aktiviteter for de minste

25. august åpner vi indre festningsområde med aktiviteter for de minste. Dette er en markering av 10 års dagen til Sparebankstiftelsen DnBNOR, som i alle år har gitt gaver til ulike kulturprosjekter over hele landet. Sett av dagen allerede nå. Arrangementet er gratis.

Takk til støttespillere

Vi vil også i år takke alle støttespillerne våre, spesielt Forsvarsdepartementet, Sparebankstiftelsen DnBNOR, Fritt Ord, Norsk kulturråd, Norges Komponistfond og sponsorene; Kommunalbanken og Forsvarets Personellservice. Uten dere hadde vi aldri klart å få til et så spennende program som årets.

Under minnelunden, i det gamle renseanlegget, skal det bli kinosenter i 2014. Forsvarsbygg starter arbeidet umiddelbart etter 17.mai, med gravearbeider på festplassen.

I programmet vil du også finne informasjon om hva som skjer på Akershus slott, Norges Hjemmefrontmuseum og på Forsvarsmuseet. I Besøkssentret som ligger innenfor sortiporten får du informasjon om festningens historie.

Besøk festningen i sommer og bli minst en opplevelse rikere!

Last ned brosjyren Akershusfestlighetene 2012 som gir deg detaljert oversikt over programmet for 2012.

VELKOMMEN

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.