Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny lyssetting på Akershus festning

Torsdag 5.desember 2013 klokken 17.30 ble den nye kunstneriske lyssettingen av Akershus festning tent av Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Den nye lyssetting, som er utarbeidet av lysdesigneren Erik Selmer, gir et naturlig lys. I motsetning til et gult flomlys man ofte ser, har målet til Forsvarsbygg og Erik Selmer vært å bruke et naturlig lys for å vise festningen slik den faktisk er, i all sin prakt og karakteristiske arkitektur.

Både representanter fra Forsvarsbygg, Forsvarsbygg nasjonale festningsverk, Forsvarsdepartementet, Oslo kommune og en rekke andre offentlige instanser og etater er spesielt invitert til å delta på den formelle felles markeringen mellom Forsvarsbygg og Forsvaret.

Magisk stemning

Lyssettingen er derfor nøye planlagt og kunstnerisk designet slik at folk skal se fasadene så likt som mulig slik festningen fremstår i dagslys, selv når det er bekmørkt.

Den fremhever festningens karakteristiske arkitektur og man ser tydelig variantene i farge og utforming. Det eneste stedet som skiller seg litt fra dette i så måte er Blåtårnet på slottet hvor LED-lamper lager et helt spesielt blåskinn som skaper en nærmest magisk stemning og er vakkert å se på.

Lyssettingen er spesielt vakker å se langs hele Akershus strand og ifra Aker brygge, og selvfølgelig inne på festningsområdet.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.