Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Påskeutstillingen i Stavern 2014

Stor kunstutstilling arrangeres også i år i påsken i Stavern. 60 kunstnere stiller ut i 20 gallerier og utstillingssteder på Fredriksvern verft og i Stavern by.

I fjor hadde Påskeutstillingen flere enn 20 000 besøkende.

Åpningstiden for Påskeutstillingen er:

Lørdag 12. april.
Palmesøndag 13. april
Skjærtorsdag 17. april
Langfredag 18. april
Lørdag 19. april
Søndag 20. april
Mandag 21. april

Kl. 12.00 – 18.00

Årets utstillere spenner vidt og vi gleder vi oss til å presentere kunstnere fra både nær og fjern. Påskeutstillingen i Stavern består også i år av svært ulike kunstuttrykk, som maleri, grafikk, fotokunst, keramikk, glasskunst, tekstil m.m.

Barna slipper seg også løs under årets påskeutstilling, både i Stavern sentrum og på Fredriksvern verft. Barnehagene i distriktet pynter opp sin påskekunst i trærne rundt om i byen.

De lager en eventyrlig og fargerik stemning med sine kreative kunstverk.

I fjor bidro ca 1800 barn fra barnehager og SFO.

Lang tradisjon som kunstnerby.

Påskeutstillingen følger opp Staverns lange tradisjon som kunstnernes by. Kystbyen har lenge vært et populært tilholdssted for kunstnere innen mange genre.

I mer enn 100 år har billedkunstnere gjennom foreningen Norske Billedkunstnere (NBK) hatt tilhold på Citadelløya, der det etter hvert ble etablert et friluftsakademi for bildende kunstnere.

Ideen til dette ble lansert av Kristoffer Sinding-Larsen og Christian Krohg i 1909.

Odd Nerdrum er blant de mange billedkunstnerne som har tilbragt inspirerende sommeruker der ute. Herman Wildenvey, Jonas Lie og Ørnulf Bast er også kunstnernavn forbundet med Stavern.

Staverns tradisjon med kunstutstilling i påsken ble innledet i 1988, med utstilling av kunst på Hotel Wassilioff. Utstillingen ble en årlig tradisjon, og vokste for hvert år i popularitet og størrelse, med stadig flere gjesteutstillere.

Foto: visitstavern.no

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.