Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Vandreteater Årringer av stein

Sommerens nyhet på Akershus festning er vandreteatret «Årringer i stein». Et vandreteater som forteller den 700 år lange historien på en ny og unik måte. Her møter en kjente og ukjente historiske skikkelser. Hver onsdag til søndag i perioden 1. juli – 14. august 2016. Tidspunkt: kl. 12 på engelsk og kl. 14 på norsk. Oppmøte ved Besøkssenteret.

Vandreteateret er skrevet og regissert av Knut Jørgen Moe og Torgrim Mellum Stene og viser 9 tablåer fra 700 års historie på Akershus festning.

Idéen bak vandreteatret er å løfte frem enkelthendelser og personer knyttet til disse, og så dramatisere dette til en kort sekvens som utspilles på det sted eller ved den bygningen hvor hendelsen fant sted. I motsetning til en ren omvisning, hvor alt er basert på historiske fakta, vil det være en grad av kunstnerisk frihet rundt dramatiseringen. Ikke-historiske personer opptrer for å illustrere en hendelse eller binde sammen sekvenser.

Møter kjente skikkelser

Profesjonelle skuespillere og publikum forflytter seg rundt på festningens område. Her kan du møte kjente skikkelser som Dronning Margrethe i 1370, Knut Alvsson i 1502, Henrik Wergeland i 1841 og motstandsmenn på 1940-tallet m.m.

Dette er underholdende teater samtidig som det gir et innblikk i livet på festningen gjennom 700 års historie.

Hver ønsdag - søndag fra 1. juli - 14. august 2016

Den unike forestillingen spilles hver onsdag til søndag, fra 1. juli til og med søndag 14. august. To forestillinger hver dag. En på norsk og en engelsk versjon, «Growth Rings of Stone», spesielt myntet på turister og utenlandske besøkende.

Billetter selges via billettservice.no

Ansvarlig arrangør: Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur (SAKK)

Akershus festning har en unik posisjon i norsk historie, og Akershus slott med festningsvollene er et ikon for Oslo. Festningen er et område de fleste turister i Oslo besøker. Ved å gjøre festningen til en arena for kunst og kultur, ønsker SAKK å bidra til at flere av byens borgere også kan ta eierskap til området og bli glad i denne perlen som de vanligvis kun beundrer fra utsiden der den bader i flomlyset.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.