Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Bergenhus festning: Vollene stenges under Sykkel-VM

For å ivareta publikums sikkerhet, stenges voller på indre festning fra og med lørdag 16. til og med søndag 24. september. Dette gjelder voller langs Festningskaien og Bontelabo.

Festningen er en av byens mest besøkte attraksjoner, og med den økte tilstrømmingen som ventes under Sykkel-VM er Forsvarsbyggs viktigste oppgave å ivareta publikums sikkerhet, i nært samarbeid med Forsvaret. Våre festningsmurer og voller er høye og vi ivaretar publikums sikkerhet ved å stenge av noen av våre voller når det ventes store mengder publikum til sentrum og festningen under Sykkel-VM. Tiltakene som iverksettes gjøres utelukkende for å ivareta publikums sikkerhet og for unngå fallulykker. Murer og voller som blir stengt er langs Festningskaien og Bontelabo.

– Vårt fokus er å tilrettelegge for publikum og ivareta våre besøkende sin sikkerhet, sier festningsforvalter ved Bergenhus festning Vidar A Stusdal Fyllingsnes.

– Forsvaret stiller med økt militæret vakthold og er en viktig støttespiller for Forsvarsbygg med å ivareta sikkerheten inne på festningen, sier sjef for Bergenhus Heimevernsdistrikt Ingvar Seland.

Koengen er stengt for gjennomgang
Koengen benyttes av beredskapsetatene og stenges for gjennomgang. Det vil bli gjennomgang via indre festning for publikum som skal ta seg til/fra Skuteviken/Sandviken.

Museene er åpne i VM-perioden
Bergenhus Festningsmuseum på Koengen er åpent daglig kl. 11.00-17.00. Inngang fra Sandbrogaten via sluse til Koengen.

Rosenkrantztårnet er åpent søn. 17. sept. kl. 12.00-15.00, tors. 21., fre. 22. og lør. 23. sept. kl. 15.00-18.00 og søn. 24. sept kl. 12.00-15.00.

Håkonshallen er åpen daglig kl. 12.00-15.00 (stengt lør. 23. sept.). Inngang via Hovedporten eller Rosenkrantzporten.

Bymuseet i samarbeid med Bjørgvin Håndverkslag viser håndverkstradisjoner fra middelalderen lør. 23. og søn. 24. sept.

Serveringsvognen på indre festning er også åpen i hele VM-perioden, daglig kl. 10.00-17.00 med utvidet åpningstid på fine dager og med mye besøk.

Vi ønsker publikum velkommen til å oppleve Bergenhus festning i trygge rammer under Sykkel-VM!

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.