Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

QR-koder introduseres på Fredriksvern verft

Pressemelding, 11.07.2014 Fredriksvern verft

Det gamle møter det moderne. Fredriksvern verft i Stavern møter nå sine rundt 250.000 årlig besøkende med moderne og effektiv informasjonsformidling gjennom QR kode.

 

Møte de besøkende med den teknologien de bruker

QR-kode er den nyeste kanalen verftet nå implementerer for å tilrettelegge for enkel informasjonstilgang for de besøkende. Informasjonen som nedlastes her er et faktabasert supplement til det materiellet som allerede foreligger for Festningsløypa.

Festningsløypa, som gir de besøkende en rask historieformidling om verftets 264 år lange historie i år, består av totalt 17 punkt. Det er laget QR-kode på 9 av disse. QR-kode-formatet tar hensyn til små mobilskjermer, tekstene er utarbeidet nettopp med tanke på det, og samtidig visualiseres de gjennom fine bilder. QR gir også gode muligheter for å legge inn film- og lydsnutter der det er naturlig for å gjøre historiefortellingen levende. QR kodene på Fredriksvern verft kan lastes ned på både engelsk og norsk.

-      Festningsforvalter Trond H. Bergan: Det er veldig hyggelig å kunne tilby de besøkende en ny og moderne formidlingskanal. Vi er opptatt av å være tilstede på de plattformene som våre besøkende er, og håper selvfølgelig at dette blir et positivt tillegg til websider og festningens facebook.

Nytt liv på historisk grunn

De nasjonale festningene skal være tilgjengelige og attraktive for publikum som rekreasjonsområder, og gjennom utvikling og tilretteleggelse for lokalt kultur/- og næringsliv.

- Ivaretakelse av informasjonsformidlingen er en del av dette aspektet, og da er det viktig å bruke de veletablerte kanalene, så vel som å ta i bruk de nyere, avrunder festningsforvalter Bergan.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.