Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Sommer på Karljohansvern

Rundt 85.000 besøkende ventes å besøke Karljohansvern ila sommeren 2016. Festningen er blant regionens viktigste kulturarena og turistattraksjon.

Karljohansvern er arena for næring, kultur og opplevelser; her skapes det bokstavelig talt nytt liv på historisk grunn hver dag. Høysesongen på festningene er fra april - september, og da fylles de opp med gode kulturopplevelser, som konserter, teateroppsetninger, utstillinger og kulturopplevelser for enhver smak.

Sommerprogrammet på Karljohansvern i år er særdeles spennende og gjør det historiske anlegget til en veldig populær kulturarena. Alle aktørene på arenaen gleder seg over godt besøk og en fin sommersesong så langt.

- Jeg vil spesielt nevne Vervenfestivalen og årets Fyrverkerikonsert. Gamlehorten Gjestegård inviterer til konserter i Borggården, forteller Therese Svartsund, festningsforvalter på Karljohansvern.Vi har fått en kontinuitet og kvalitet både på arrangementene og det faste tilbudet som gjør at publikum kommer igjen. Og så har vi jo de flotte strendene. Det er enda mer og glede seg til. I august blir det Mat- og Ølfestivalen og Fotografiets dag på en og samme helg.

- Artilleriverkstedet skal ta imot publikum fra i august. Pushwagner vil ha den første kunstutstillingen i byggets historie.

QR koder på festningsløypa verdsettes av de besøkende, og gir en tilleggsverdi på turer i området. Festningsløypa er en historisk vandring i festningens natur, særegne arkitektur og historie gjennom flere århundre. For øvrig er festningens webside og facebookside gode kilder for oppdatert informasjon.

Høye besøkstall og fornøyde besøkende

NFV utfører jevnlige publikumsmålinger. Festningene er etablert som betydelige kultur/- og rekreasjonsarenaer som publikum er svært fornøyd med. Og det har de vært gjennom flere år. Viljen til å anbefale stedet for andre er høy, publikum kommer tilbake gang på gang og vi opplever at de besøkende har et sterkt eierforhold til Karljohansvern. Denne sommeren gjennomføres det en ny stor undersøkelse. Det blir mulighet til å fylle ut skjema på museene, og på kafeen på Garasjetorget. Enkelte dager i sommer kommer det intervjuere på området.

- Vi håper at publikum er positive til å få si sin mening om opplevelsen av Karljohansvern som besøksmål, sier Therese Svartsund.

Festningene besøkes av 3,3 millioner mennesker årlig, og er med dette blant Norges mest besøkte attraksjoner. Det høye besøkstallet sier noe om festningenes posisjon i landet og deres betydning og interesse for folk flest. Festningene er åpne gjennom hele året. Kulturaktiviteter og samarbeid med næringsaktører gir tilgang til og bruk av festningene hele året. Dette gir viktige ringvirkninger i lokalsamfunnene; det skaper liv i byen, skaper arbeidsplasser, gir inntekter til kommunekassa og representerer inngangsportaler til alt annet de ulike byene har å by på - sommer som vinter.

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.