Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny fergerute mellom Oscarsborg festning og Sætre havn i Hurum

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk har fått ruteløyve for fergetransport mellom Oscarsborg festning og Sætre havn i Hurum. Ny sommerrute introduseres med sesongstart 9. april 2017.

Etterlengtet tilbud

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk har fått utvidet ruteløyve for båttransport mellom Oscarsborg festning og Sætre havn. Dette er et rutetilbud som mange har etterspurt i flere år og som vil gi befolkningen i store deler av Buskerud lettere adgang til kulturtilbud, opplevelser og rekreasjon på Oscarsborg festning.

Det nye rutetilbudet vil gjøre det mulig å ta dagsturer over fjorden fra Sætre via Oscarsborg til Drøbak og tilbake.

Sommerrute 6 måneder i året

Tilbudet etableres som en sommerrute og tilbys i 2017 i perioden f.o.m. 9. april t.o.m. 8. oktober. I denne perioden blir det tre daglige avganger Sætre – Oscarsborg – Drøbak tur / retur i alle helger og på helgedager. I skoleferien f.o.m. 19. juni t.o.m. 20. august blir det i tillegg tre daglige avganger tur – retur på alle hverdager mandag – fredag. Til sammen vil det dermed bli rundt regnet 300 avganger tur – retur mellom Sætre, Oscarsborg og Drøbak i løpet av sesongen.

Det nye tilbudet supplerer dagens faste rutetilbud mellom Drøbak og Oscarsborg som videreføres med 14- 16 daglige avganger tur – retur.

- Vi vet at mange fra Røyken, Hurum og området rundt har ønsket dette. Derfor er det en stor glede for oss å kunne tilby dette nye rutetilbudet. Vi tror det vil trekke flere tusen nye besøkende til Oscarsborg neste sommer. En positiv tilleggseffekt vil sannsynligvis være økt tilstrømming av besøkende til handelsstanden og reiselivsnæringen på begge sider av fjorden, sier Thorbjørn Holth, distriktssjef i Forsvarsbygg nasjonale festningsverk.

Ruteplan, sammen med takster, vil snarlig være klar for kunngjøring og distribusjon.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.