Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nytt bygg til vaktstyrken på Ørland flystasjon

I går ble ferdigstillingen av nytt bygg for vaktstyrken på Ørland flystasjon markert.
- Det er langt fra første gangen vi overleverer et nytt anlegg til Ørland flystasjon. Det blir heller ikke det siste, sa avdelingsdirektør Stine Sjøthun.

Forsvarsbyggs avdelingsdirektør for prosjekt og utvikling var tydelig på at det ikke er slutt på utbyggingen ved Ørland flystasjon med det første.
– Det har vært en enorm utbygging siden det ble avgjort at det var her hovedkampflybasen skulle ligge. Vi har overlevert mange prosjekter til nå, og det er på ingen måte det siste prosjektet vi overleverer. Vi har mange prosjekter på gang, både på planen og som er under utredning. Vi holder blant annet på med ferdigstillelse av hovedrullebanen og ytre perimeter, også er vi på vei til et større prosjekt på luftvern som er i en tidlig fase enda, sier hun.

Det har tatt rundt halvannet år for å ferdigstille bygget. Bygget skal huse en skvadron som tilhører baseforsvarsbataljonen.
Prosjektsjef hos Forsvarsbygg, Lars Tetlie opplyser at vaktbygget er prosjektert med tanke på lite vedlikehold. Det skal også være en sikker arbeidsplass for de ansatte. Bygget inneholder mange kontorplasser og spesialrom som har vært etterspurt i mange år.

– Det er veldig bra at vi har fått et nytt vaktbygg som kan romme de vaktstyrkene som skal passe på de kapasitetene vi har her. Det er lokalisert slik at utrykningstiden til de stedene vi trenger å være, blir vesentlig forbedret, sier sjef for Ørland flystasjon, oberst Martin Tesli.
Stasjonssjefen sa at prosjektet har blitt til i et godt samspill mellom bruker og byggherre, ved høy grad av brukermedvirkning gjennom hele prosessen frem til ferdig bygg.

Om ca ett år vil Ørland flystasjon ha et nytt inngangsparti og en ny hovedport, og det nye bygget for vaktstyrken er i direkte tilknytning til det. I tillegg til kontorplasser og spesialrom, har også hundene som er på vaktberedskap og kjøretøy plass i bygget.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.