Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Peppis – en dyktig og trivelig trysling

Rørleggeren Per Anders «Peppis» Engerbakk er driftstekniker i Rena leir. Det har han vært siden 1997.  

Alltid blid. Alltid serviceinnstilt. Alt lar seg løse. Denne beskrivelsen er vanlig å få når du snakker om forsvarsbyggeren Per Anders. 

Vi møter Peppis på et Teams møte fra Rena leir, hovedbasen for Hæren i Sør-Norge som i oktober fyller 25 år. Peppis har vært i leiren fra starten, og er å regne som fast inventar. Alle kjenner Peppis.  
 
Erfaring og samarbeid 
–Det er utrolig moro å se utviklingen i Rena leir gjennom alle disse årene, sier han og fortsetter: –Uten å gå i detalj sier det seg selv at det er mange tekniske rom, mange rør, pakninger og spesielle anlegg i en slik leir. Jeg er derfor borte i mye forskjellig, og det at det er så varierte oppgaver gjør at vi holder oss oppdaterte, sier han. Driftsteknikerne i leiren har nemlig ansvaret for hver sine utvalgte bygg, men som Peppis sier –Vi må hjelpe hverandre, slik at vi sammen får løst de oppgavene som må løses.  

Som en av de mest erfarne forsvarsbyggerne ser han det også som en av sine oppgaver å inkludere, veilede og hjelpe yngre og nye kollegaer: –Vi prøver å ta vare på dem og lære dem opp. Det er stort område vi har ansvar for, og det tar tid å bli «varm i trøya». 

Det kollegiale er i det hele tatt viktig for Peppis: –Jeg har veldig gode kollegaer, og vi har det artig og sosialt sammen. Det er grunnen til at jeg har vært her så lenge; jeg må trives på jobb, og folk må trives med meg, sier han. 

Keeper og skiløper 
På fritida har Per Anders siden gutteårene vært aktiv fotballkeeper. Helt frem til for to år siden var han fast inventar på Trysils A-lag. –Jeg er fryktelig interessert i fotball. Jeg har ikke noe favorittlag, men bare elsker å se kamper, sier han og ler høyt.  I tillegg er han aktiv alpinist i Trysilfjellet, en ivrig fisker og en stolt far til to voksne gutter.  
 
Liten brikke i viktige leveranser for Norge og Forsvaret 
Peppis opplever det som givende å jobbe i forsvarssektoren. –Det er positivt å bidra inn i et stort puslespill, og være en liten brikke inn i en stor sammenheng. Det vi gjør i Forsvarsbygg betyr noe for både Forsvaret og Norge, sier han ettertenksomt. 
 
I den sammenheng trekker han frem arbeidet med å få etablert «Camp Rødsmoen» i forbindelse med storøvelsen Trident Juncture 18, og arbeidet med alliert mottak og beredskap som har blitt stadig viktig for Forsvarsbygg: 

–Da skulle vi tilrettelegge vann, strøm og infrastruktur til over 5000 allierte soldater som skulle bo i campen. Å se forvandlingen fra treskog til en liten by, var det utrolig artig å være med på, avslutter han. 

 
Denne artikkelen er en del av markeringen av Forsvarsbyggs 20-års jubileum, hvor vi setter fokus på forsvarsbyggere, og deres historie,  over hele landet.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.