Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Roar-rå idrettsmann, prosjektleder og forsvarsbygger

Møt Roar (56), som sjonglerer planlegging av bygg til nye stridsvogner med deltagelse i internasjonale mesterskap i styrkeløft og friidrett.  

Vi møter Roar Fjellet på en Teams link fra huset han og samboeren har ved Mjøsas bredder på idylliske Nes i Ringsaker. Han er til vanlig å finne i gangene på GWP i Oslo, etter å ha vært på statens hus på Hamar i en årrekke. Og om idretten?  –Jeg vil jo gjerne ha medalje under EM i styrkeløft i Ungarn i mars neste år, gliser han. 
 

Idrettserfaringer inn i Forsvarsbygg 
–Idretten betyr enormt mye for meg, og jeg har tatt med meg erfaringer inn i jobben min, sier han og fortsetter: 

–Det handler om å ha fokus på det viktigste, ha en struktur, løse èn arbeidsoppgave om gangen, ikke prøve å gjøre alt samtidig, sier han.

 
Aktiv idrettsutøver og eier av treningssenter 
Og han burde vite hva han snakker om: Han har drevet med idrett fra han var en ung mann og helt frem til i dag hvor han konkurrerer som veteran. I tillegg er han deleier på et treningssenter i Brumunddal, hvor han tidligere også har vært instruktør. 
 
Han har flere NM –gull i friidrett og har deltatt i både veteran-VM og EM og har blant annet semifinaleplass på både 100 og 200-meter. I styrkeløft er rekorden imponerende 240 kilo i knebøy og 142,5kg i benkpress! 

Når han ikke sprenger idrettsgrenser, så er Roar prosjektleder tidligfase i prosjekt- og utvikling. Han har vært i Forsvarets bygningstjeneste, senere Forsvarsbygg, siden 1992. Han har derfor hatt en lang rekke oppgaver og prosjekter opp gjennom årene, og er en av våre mest erfarne kollegaer, -og kjenner både organisasjonen og folka hos oss svært godt. –Jeg trives veldig godt, og har gleden av å jobbe med mange dyktige og gode folk, sier han. 
 
Godt humør og entusiasme 
For han har en lang merittliste, også i forsvarssektoren: Nytt kontorbygg for Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på Kjeller,  biobrenselanlegg og overgang til «det grønne skiftet»  på Sessvollmoen leir på Romerike, og befalshybler på Rena er bare noen av mange eksempler på ulike prosjekter han har hatt ansvar for.  
 
Han har dessuten ledet Eiendomsutvikling Østlandet tidlig på 2000-tallet og har vært involvert i alt fra Rygge sivile lufthavn, til viktige prosjekter på Jørstadmoen og Hovemoen utenfor Lillehammer. Nå jobber han blant annet med hvilke bygg- og anlegg Hærens nye stridsvogner, må ha. Det handler om både garasjering, verksted og bygg til personell.–Det blir en viktig kapasitet for Hæren, og det er motiverende å legge til rette for Forsvaret, særlig i disse dager, sier han ettertenksomt. 
 
Finn en løsning 
Roar er kjent blant kollegaer for sin evne til å finne gode og ofte nye løsninger, og viser en enorm entusiasme, stå på vilje og humør.  Gjennomføringskraft har vært hans varemerke gjennom alle disse årene, sier de som kjenner ham best. I tillegg er han kjent som en blid, vennlig og god kollega det er lett og trivelig å jobbe sammen med, noe artikkelforfatteren kan skrive under på. 

Kobling mot Forsvaret viktig 
–Det er bra vi i Forsvarsbygg knyttes enda tettere på Forsvaret, sier han.  
 
–Ofte kjenner vi Forsvaret bedre enn de gjør, det gjør at vi kan komme med gode anbefalinger. Vi gjør i det hele tatt veldig mye bra! Vi kan alltid bli bedre, men vi må aldri glemme det at vi er gode på veldig mye og være stolte av det!  Den enkle, gode basicen funker. I forsvarssektoren, som i idretten, avslutter han. 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.