Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Sommerstudentene imponerte ledelsen

Etter seks uker med intens jobbing og gøyale sosiale aktiviteter, kan våre sommerstudenter gi seg selv en velfortjent klapp på skulderen. Ledelsen var imponert over prosjektoppgavene og nå skal studentenes forslag til løsning tas med videre i utviklingen av Forsvarsbygg.

Studentene har vært hos oss i seks uker og presentert nylig sine løsninger på de to ulike oppgavene de fikk utdelt i starten av oppholdet.
 
Hvilket inntrykk sitter dere studenter igjen med? 
 
- Det var mye mer spennende enn hva jeg forventet. Etter mye kartlegging og jobbing er jeg imponert over omfanget av organisasjonen, forteller Rein Mellbye.
 
- Ja, og så har vi har lært å samarbeide på tvers av faggrupper og utnytte hverandres ressurser, fortsetter Ole Mikal Fløgstad.

Løsninger som kan iverksettes umiddelbart

Oppgavene studentene fikk utdelt var caser basert på konkrete faglige utfordringer i avdeling eiendomsforvaltning. Hvordan har Forsvarsbygg tenkt å ta studentenes arbeid videre inn i driften?
 
- Jeg vil berømme begge gruppene for særs god tilnærming til oppgavene. Spesielt setter jeg pris på at de klarte å komme med forslag til løsninger som vi umiddelbart kan iverksette, og med svært lite ressursbehov. Det at vi kommer i gang og samtidig ser mulighetene som ligger foran oss, gjør dette lett å implementere ute i regionene. Vi har allerede til en viss grad selv vært bevisst på løsningene. Men, systematikken og innpakningen studentene forela oss, gjør løsningsfasen enklere for oss, sier Jan Erik Johansen, direktør eiendomsforvaltning.

Lærdom for livet

Dette er første året Forsvarsbygg har sommerstudenter og studentene er fornøyde.
 
- Det har vært fine grupper og gode oppgaver. Og mange sosiale opplevelser. Alle vi har hatt kontakt med har vært positive og behjelpelige, sier Louise Bauer-Nilsen.
 
Får dere brukt noe av det dere har lært her videre i livet?
 
- Ja, definitivt. Jeg skal skrive master for en annen offentlig aktør og jeg ser for meg at innsikten herifra kommer til å være veldig nyttig i det. Vi har gjort mye research og det er i hvert fall veldig nyttig når vi skal skrive masteroppgave, Eline Hettervik og Louise Bauer-Nilsen.
 
Ole Mikal har en annen vri på svaret:
 
- Jeg synes nesten det er omvendt jeg. Jeg har brukt mye av det jeg har lært på skolen i arbeidet her og ser nytten av det jeg har lært. Det har vært gøy å se at det en lærer faktisk kan brukes i den virkelige verden, sier han.
 
Image "-med camilla2.jpg" without description

Bilde: Camilla van Ingelgem Monsen (t.v.) jobber i HR og har fulgt studentene tett gjennom hele oppholdet og har fått gode tilbakemeldinger fra studentene om oppfølgingen og opplegget.

Tips til ledelsen og neste års studenter

Forsvarsbygg er en stor og kompleks organisasjon og studentene hadde forbedringsforslag for neste års sommerstudenter. Blant annet kan Forsvarsbygg forbedre introduksjonsfasen og gi lengre brief om organisasjonen. 
 
- Det er mye å sette seg inn i så noe mer tid på hva Forsvarsbygg er og hvordan organisasjonen er bygd opp kan være lurt, sier Rein Mellbye.
 
Hvordan var det å presentere for en toppledergruppe da?
 
- Det var jo noe nervepirrende men kjempebra likevel. Det er fint å se at ledelsen setter pris på arbeidet vi har gjort. Jeg fikk inntrykk av at det er en plan for hvordan dette skal forvaltes videre. Og vi fikk gode tilbakemeldinger, det var en liten lettelse. Tror faktisk de var imponert av oss jeg, forteller Sondre Westby Liestøl.
 
Og det stemmer at ledelsen var imponert over studentenes presentasjoner og leveranser.
 
- Det har vært en glede å ha sommerstudentene her. De har tilegnet seg mye kunnskap, og har levert svært gode prosjektrapporter. Presentasjonene var imponerende, og det å ha sommerstudenter som jobber på slike prosjekter er nyttig for oss både internt i Forsvarsbygg, og for å bygge posisjonen vår hos utdanningsinstitusjonene. Vi kommer helt sikkert til å videreføre et slikt opplegg til neste år, sier Thorbjørn Thoresen, direktør.
 
Har dere tips til neste års intern?
 
- Vi kommer tilbake neste år vi! Neida, men dette har vært en positivt erfaring. Anbefaler virkelig andre studenter å søke neste år for det er veldig bra sosiale aktiviteter, i tillegg til arbeidet med oppgavene som vi har lært masse av. HR-teamet har gjort en bra jobb! Det var også fint å være to ulike grupper som har jobbet med ulike prosjekter, og det sosiale og samarbeidet på tvers av gruppene har gjort at vi har fått et samhold i hele gruppa. Og noen av oss har til og med vært i lokalavisen, avslutter studentene.
 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.