Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Stine Fjærli Sjøthun ny avdelingsdirektør i Forsvarsbygg 

Stine Fjærli Sjøthun er ny avdelingsdirektør for prosjekt og utvikling i Forsvarsbygg. Hun starter i jobben 2. januar 2023. 

Forsvarsbygg er Norges største offentlige eiendomsaktør. Vårt samfunnsoppdrag er å forvalte forsvarssektorens eiendom, bygg og anlegg (EBA). Forsvarsbyggs avdeling for prosjekt og utvikling har ansvar for cirka 400 investeringsprosjekter, alt fra oppbygging av store baser til mindre byggeprosjekter landet rundt.  

Stine Fjærli Sjøthun kommer fra stilling som prosjektdirektør i AF Gruppen, og bringer med seg solid kompetanse og erfaring innen drift og ledelse av store prosjektporteføljer.  

I Forsvarsbygg skal hun lede prosjekter med fem milliarder kroner i årlig produksjon, og lede 200 høykompetente medarbeidere.  

 - Jeg er veldig tilfreds med å ønske Sjøthun velkommen til Forsvarsbyggs ledergruppe og til stillingen som avdelingsdirektør for prosjekt og utvikling i Forsvarsbygg. Et forsvar trenger baser, og eiendom, bygg og anlegg er en av fire sentrale ressurser i forsvaret av Norge. Utviklingen av infrastruktur må være nøye samstemt med behovet i de store investeringsprosessene forsvarssektoren jobber med nå. Statlige investeringsprosesser er ofte komplekse, og det er avgjørende at Forsvarsbygg leverer ny infrastruktur med riktig kvalitet, til riktig tid og innenfor kostnadsrammen. Dette handler om å skape god forsvarsevne. Her får Sjøthun en sentral lederrolle, sier Thorbjørn Thoresen, direktør og etatssjef i Forsvarsbygg.   

- Jeg gleder meg til å bli en del av Forsvarsbygg, og bidra til det viktige arbeidet som ligger foran oss. Det blir utrolig spennende og givende å ta del i et høykompetent miljø som er stolt av å bygge forsvarsevne. Sammen skal vi sikre bærekraftige og kostnadseffektive leveranser til Forsvaret, sier Stine Fjærli Sjøthun.  

Sjøthun er utdannet sivilingeniør fra NTNU Trondheim og har jobbet i AF Gruppen siden karrierestart i 2012, først som energiingeniør, siden som prosjektleder og porteføljeleder, og nå som prosjektdirektør.  

 

For mer informasjon, kontakt: 

  • Thorbjørn Thoresen, direktør og etatsjef Forsvarsbygg. Telefon 916 15 134 
  • Stine Fjærli Sjøthun, påtroppende avdelingsdirektør prosjekt og utvikling, Forsvarsbygg. Telefon 415 09 793 

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.