Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Støtter franske soldater på Jørstadmoen

Møt Fred Vidar og hans folk. De er noen av de mange forsvarsbyggere, landet rundt, som støtter øvelsen og har gjort det i lang tid.

 I forbindelse med øvelse «Cold Response» er en rekke land nå representert i leiren som ligger rett utenfor Lillehammer.

På vår befaring i leiren møter vi både franskmenn, polakker, belgiere og soldater fra flere andre land.  De hilser, smiler og ser riktig så fornøyd ut. Det samla inntrykket: De er svært fornøyd med hvordan bo- og øvingsforholdene i leiren er.

–Vi har en veldig god dialog med besøkende avdelinger. Vi løser oppgaver og utfordringer fortløpende, og det har vært et skikkelig trøkk med å få alt på plass. Men vi har fått det til, og det fortjener virkelig folka våre ros for. Vi har også hatt et godt samarbeid med Wilnor Governmental serives, uttaler arenaleder Fred Vidar Berntsen.

–Vi har fått på plass strøm, vann, infrastruktur og alt som trengs for at campleiren, hvor selve teltene leveres av Wilnor, skal kunne være operative. I praksis har vi alt frem til selve teltveggen, utdyper han. Det krever nitidig arbeid å planlegge å få alt dette på plass, på svært kort tid, utdyper han.

Ærverdig kaserne kommer til sin rett
Beredskap handler også om å ha ekstra kapasiteter å sette inn når det trengs. Å være forberedt. På Jørstadmoen har dette gitt seg et helt konkret praktisk utslag:

–Mannskapsforlegningen Catterick, som egentlig var på veg ut av porteføljen, er nå benyttet som ekstra innkvartering for de besøkende soldatene. Dette er jo en forholdsvis gammelt bygg, men som soldatene gir uttrykk for at de trives med. Det er hyggelig, avslutter Berntsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.