Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Takk for lånet, Dovrefjell!

Norgeshistoriens største naturrestaurering er gjennomført og skytefeltet er brakt tilbake til naturen. I år fjernes de siste spor

–Forsvarsbygg sine bygninger på Hjerkinn, godt synlig fra E6, har fungert både som skytefeltadministrasjon når feltet var i militær bruk, og som hovedkvarter for Forsvarsbygg under tilbakeføringsprosjektet. Men til høsten skal det rives og området ryddes, uttaler prosjektleder Bjørn Vegar Løkstad i Forsvarsbygg. Løkstad var også ansvarlig for å fjerne veger, bygg og anlegg inne i selve skytefeltet, en jobb som for øvrig ble avsluttet høsten 2020. 

Etter at byggene er sanert og revet vil området tilbakeføres til Statskog, som er grunneier. Det blir kun liggende igjen noe infrastruktur etter avtale med Statskog 
 
Punktum settes 
–Med arbeidet vi skal gjennomføre nå i sommer og til høsten, setter vi det endelige punktum. I den sammenheng passer det også bra at formidlingssenteret oppe på Norsk Villreinsenter etter planen også åpnes nå i sommer. Det skal fortelle historien om forsvarssektorens bruk av Hjerkinn og et helt unikt miljøprosjekt som vi er veldig stolte av. Nå sier vi takk for lånet, Dovrefjell, smiler han. 

Løkstad fortsetter: 
– Vi skal også rive en installasjon, samt revegetere noen kjørespor oppe på Tverrfjellet, i området øst for Viewpoint. Vi har også tappet ned Tverrfjelldammen og skal også der revegetere og tilbakeføre området i samarbeid med Statskog og Bane Nor. 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.