Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

TV-programmet Landskampen på historisk grunn

Til høsten er det klart for den tredje sesongen av TV 2-programmet «Landskampen», hvor norske og svenske idrettshelter kjemper mot hverandre i knalltøffe øvelser. Opptakene finner sted på Oscarsborg festning i Oslofjorden.

Programledere er intet mindre enn skilegendene Marit Bjørgen og Gunde Svan, og opptakene til programmet startet på mandag.

Utøverne skal bo på Oscarsborg under opptakene, som holder på i to uker.
Forsvarsbygg støtter opptakene med bistand til logistikk, båttransport og befraktning inne på øya. I forbindelse med opptakene er det rigget til med ulike apparater ute på øya som skal nyttes under de ulike konkurransene.

I historiske rammer
- Produsenten vurderte flere steder som lokasjon for opptakene. Det er liten tvil om at Oscarsborg har noen unike kvaliteter. Oscarsborg er historisk grunn og omgivelsene er spektakulære, sier Jonny Fjeld, som er Forsvarsbyggs koordinator opp mot produksjonsselskapet Mastiff og TV2.
Han anser at programmet gir god markedsføring av Oscarsborg som destinasjon og kulturell arene. Opptakene skulle egentlig finne sted i april, men ble utsatt på grunn av smitteverns-hensyn.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.