Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Uten mat og drikke duger gardisten ikke

Nedslitt messe i gardeleiren Huseby blir nå helt ny

​—Dagens messe totalrehabiliteres og et nytt tilbygg skal på plass. Bygget får et dermed et etterlengtet «løft», deriblant total ombygging og modernisering av kjøkken, oppvask og lager, nye trivelige og funksjonelle personal/møterom og kontorer og nye garderober, uttaler prosjektleder Atle Maurud i Forsvarsbygg.

Nytt kjøkken gir ny hverdag for ansatte og soldater
Arbeidet er nå fullt i gang. Den tidligere messa er strippet ned til bare skallet, gulvet fjernet og alt det gamle interiøret er borte. Det er lett å se med det blotte øyet at her blir det store forandringer.

—Her skal det legges nytt gulv, nye funksjonelle løsninger skal på plass, og ikke minst et helt nytt kjøkken. Det blir som natt og dag sammenlignet med den slitte løsningen som har vært tidligere, understreker Maurud.

Midlertidig løsning fungerer bra men krevde nøye planlegging og samarbeid
På kjøkkenet ser de også med spenning på at det nye kjøkkenet skal komme på plass. Dagens kjøkken er nemlig slitt og overmodent for utskifting. Kjøkkensjefen viser Maurud og undertegnede ivrig rundt på det midlertidige kjøkkenet. Han forteller at løsningen har krevd nitidig planlegging mellom de kjøkkenansatte og Forsvarsbygg, men de er veldig fornøyd med hvordan utfordringen er løst. Og ikke minst: Soldatene får god mat også mens de venter på den nye løsningen.

—Oppgraderingen skjer samtidig med at leiren er i full drift, og nå i byggeperioden får gardistene mat fra dette midlertidige kjøkkenet som vi har satt opp i samarbeid med Forsvaret. Selve måltidene inntas i leirens gymhall, og vi i Forsvarsbygg har derfor i tillegg  også fått på plass midlertidige treningsfasiliterer, utdyper Maurud.

—Slik sørger vi for at byggeperioden blir kortest mulig og til minst mulig sjenanse for våre soldater. De har en viktig jobb å gjøre, og vi ønsker minst mulig plunder og heft for dem, forklarer Maurud.

Fullverdig kjøkken og svært stram tidsfrist
Maurud gir detaljer om det midlertidige kjøkkenet:

—Det et fullverdig kjøkken, opprinnelig lagret i forsvarscontainere til bruk i inn- og utland, men hvor maten lages fra bunnen av, ikke kjøl/frys eller andre kulinariske «snarveier». Det midlertidige kjøkkenet måtte være operativt fra samme dag som dagens kjøkken stenges.

Ingeniørsoldater ga viktige bidrag
—Vi var derfor helt nødt til å tenke nytt, og løsningen var å samarbeide med Forsvarets egne ingenørstyrker, inkludert vernepliktige soldater, fra henholdsvis Rena leir og flystasjonen på Ørland, utdyper Maurud.

—Dermed fikk vi en «win-win» situasjon: Vi fikk løsningen kjapt på plass, og soldatene kan øve på det de også skal levere i en beredskapssituasjon. De var operative, skikkelig «på» og samarbeidet var svært bra.

—Nå skrider arbeidet godt fremover, og vi gleder oss til å kunne ønske Forsvaret og gardistene velkommen til en helt rehabilitert messe. De fortjener god mat i en moderne messe og fra et godt kjøkken, avslutter prosjektlederen.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.