Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Vilje og evne til å løse vårt oppdrag i fred, krise og krig

Forsvarsbygg har viktige leveranser som beredskapsorganisasjon. Den spente sikkerhetspolitiske situasjonen gjør dette enda mer aktuelt. Direktør Thorbjørn Thoresen besøkte denne uka Nord-Norge sammen med Forsvaret. 

Besøket var sammen med sjef Fellesoperativt Hovedkvarter (FHO) generalløytnant Yngve Odlo og med sjef Hæren, generalmajor Lars Lervik.

–Det er en alvorlig sikkerhetspolitisk situasjon i Europa. Desto viktigere for oss å ha både evne og vilje å løse vårt oppdrag nettopp når alvoret preger oss alle, sier Thoresen. - Jeg er glad for at generalløytnant Odlo, generalmajor Lervik  og de allierte soldatene så tydelig gir uttrykk for at de er fornøyd med den jobben vi gjør.

Han fortsetter:

 –Vi er en del av Forsvarssektoren og vi skal gjøre det mulig for Forsvaret og våre allierte å gjøre sin jobb, nemlig å ha kampkraft til å forsvare nasjonen Norge. Den skal de kunne gjøre i fred, krise og krig. Det å øve på alliert mottak og deployering er en helt sentral del av dette.

Det er inspirerende å se den store jobben som gjøres og hvilke kapasiteter vi har fått på plass. Dette skal alle forsvarsbyggere være stolte av.

Briter, nederlendere og amerikanere
Delegasjonen besøkte garnisoner og lokasjoner på Sørreisa, Bardufoss og Setermoen leire under et tettpakka todagers program. Sjef Hæren, generalmajor Lars Lervik, var vertskap for besøket.  Forsvarsbyggs delegasjon bestod blant annet av leder beredskap i Forsvarsbygg, oberstløytnant Erlend Sjøberg, regionsjef Signe Søreng og hennes stabssjef oberstløytnant Johan Carho.  

Sammen med generalløytnant Odlo og leder for Alliert Treningssenter, oberstløytnant Per Erik Bjørnstadbråten, ble de britiske, nederlandske og amerikanske styrkene besøkt. Disse vil delta på den kommende storøvelsen «Cold Response», men er også del av den omfattende allierte treningen som foregår i landsdelen til enhver tid.

Imponerende holdning fra soldatene
- Det var fint å møte våre folk og takke dem for den innsatsen de gjør, og å møte soldatene, sier Thoresen videre. 

 –Et eksempel var US Marines. Ingen av dem ønsket noe annet enn å være her og trene og øve. De ga uttrykk for at de var fornøyd, og beskrev forholdene i Norge som «natt og dag» sammenlignet med hva de ofte møter andre steder.  Slikt er gøy å høre. Det vi gjør her er i praksis forberedelser til hva som vil treffe Forsvarsbygg i tilfelle en reell alliert forsterkning, avslutter Thoresen.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.