Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Haakonsvern: Tilpasning av kaserne øst til allmenn verneplikt

Forsvarsbygg bygger nye dusj- og toalettanlegg tilpasset begge kjønn for de vernepliktige ved kaserne øst på Haakonsvern.

Kasernene ved marinebasen er fra 1960-tallet, fra en tid da nesten alle som tjenestegjorde i Forsvaret var menn.  Vi river ned alle de gamle sanitæranleggene i fem etasjer, og bygger nye tidsriktige og funksjonelle toalett- og dusjløsninger. De nye anleggene bygges etter såkalt unisex standard. Det vil si at fasilitetene er tilpasset begge kjønn.

Mer privatliv
I de nye anleggene bygges det nå egne smårom for hver enkelt dusj og hvert enkelt toalett, med tette vegger fra tak til gulv. Det vil gi den enkelte soldat mer privatliv når de benytter sanitærfasilitetene, enn det var tidligere. 

Vi installerer nye dusjer og toaletter, monterer veggplater på veggene og legger varmekabler og vinylbelegg på gulvene. Det er vektlagt at løsningene skal være nøkterne og funksjonelle.

Prosjektet vil stå ferdig innen utgangen av 2017. Prosjektets totale kostnadsramme er på ti millioner kroner, hvorav sju av disse finansieres direkte av øremerkede midler fra Forsvarsdepartementet.

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.