Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Setertun i Bardu får et nytt og aktivt liv

På Setermoen har Forsvarets kino- og velferdsbygg stått siden 1956. I løpet av det neste året vil storstua Setertun igjen få lys i alle vinduer og fremstå som et bærekraftig bygg. Nå skal også taket restaureres.

Om vel et år vil alle enheter i Forsvarsbygg i midt-Troms være samlet i det tradisjonsrike velferdsbygget på Setermoen. Den tidligere sambandsfløya som ligger mot veien er ferdig renovert og allerede tatt i bruk.

Ekstra midler til å reparere taket
Forsvarsdepartementet bevilget tidligere i år ekstra midler for å restaurere hele taket på Setertun.

- De ekstra pengene er viktig for å få satt i stand taket samtidig med at det pågår ombygging for øvrig på Setertun. Taket er dårlig, og ikke isolert etter dagens krav, sier Signe Woldseth Søreng, regionsjef i Forsvarsbygg.

Ut på anbud

Taket skal isoleres og den gamle skiferen vil bli brukt igjen. Dette er gunstig økonomisk og er bærekraftig både med tanke på gjenbruk og mindre fyringsutgifter.

Prosjektet for restaurering av taket er straks ferdig detaljprosjektert. Det vil bli lagt ut som offentlig anskaffelse sammen med innvendige arbeider, i Doffin i løpet av november.

- Vi håper at markedet i regionen responderer positivt på dette prosjektet slik at storstua på Setermoen kan tas i bruk i løpet av neste år, sier Søreng.

Parkeringsplasser

Nærmere 100 personer vil få sin arbeidsplass på Setertun, og til det trengs det flere parkeringsplasser. Det er søkt Bardu kommune om å omregulere et boareal til parkeringsplass. Et bolighus er revet på andre siden av veien, og her ønskes det nå å opparbeide en ny parkeringsplass.

Utvidet parkeringsmuligheter vil bidra til at sentrum av Setermoen får bedre forhold ved større arrangementer på Setertun, både sivilt og militært.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.