Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Værnes klar med første bygg for Luftforsvarets skoler

Et eksisterende bygg har blitt rehabilitert med 60 nye kontorplasser for Luftforsvarets framtidige virksomhet på Værnes.

Det satses på Luftforsvaret i Trøndelag. Ørland flystasjon er ny hovedbase for Luftforsvaret og flere prosjekter forventes å komme i regionen i fremtiden. Blant annet planlegges Værnes, i tråd med gjeldende langtidsplan for 2017-2020, utviklet som Luftforsvarets fremtidige skolesenter.  

 

En milepæl for fremtidig skoleaktivitet på Værnes

Værnes brukes i dag først og fremst av Heimevernet, i tillegg til at den er treningsbase for amerikanske marinesoldater. Med tanke på videreutviklingen av Værnes for Luftforsvaret er ferdigstillelsen av kontorbygget derfor en milepæl.

- Dette representerer første trinn for Luftforsvarets fremtidige skoleaktivitet på Værnes. Økt aktivitet på Værnes er en forutsetning for å øke kompetanseproduksjonen for Luftforsvaret, sier sjef for Luftforsvarets skoler, Oberst Paul Håvard Sørensen.

 

Trening og øving over nyttår

Et eksisterende kontorbygg har blitt fornyet og tilpasset med 60 nye kontorplasser, slik at Luftforsvaret kan drive med trening og øving på Værnes etter nyttår. 
Oberst Paul Håvard Sørensen forteller at det nye bygget på Værnes er en betydelig oppgradering for dem, i tillegg til at det bidrar til å lette trykket på Ørland.

- Vi har fått smakfulle lokaler, som er levert godt både på tid og kostnad, så tusen takk!

 

Det kommer flere prosjekter på Værnes

Værnes er under videreutvikling og flere prosjekter er under planlegging. Et allerede planlagt prosjekt er for nytt forsyningsbygg for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO). Prosjektet ble godkjent i Stortinget 12. desember.

- Vi planlegger å ha anbudsprosess på nyåret og byggestart til våren. Vi er glade for å bidra til å videreutvikle Værnes og legger til rette for at Forsvaret kan øke sin virksomhet her, sier utbyggingssjef Laila Morønning. 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.