Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nordområdene viktigst

- Nordområdene er det viktigste satsingsområdet for Norge. Det slo statssekretær Espen Barth Eide i Forsvarsdepartementet fast da han markerte moderniseringen av Setermoen leir torsdag.


Image "10915_2.jpg" without description

Anledningen var en 7000 kvadratmeter stor flerbrukshall til 130 millioner kroner som ble tatt i bruk. Den skal brukes til opplæring, vedlikehold, trening og garasje for alle former for utstyr og blir daglig arbeidsplass for både vernepliktige og befal. Hallen er det foreløpig siste prosjektet som er fullført i arbeidet med å fornye Setermoen fra en gammeldags leir med mange nedslitte bygg til et moderne utdanningssted for dagens hærstyrker.
Image "10915_3.jpg" without description

De siste årene er det brukt om lag 750 millioner kroner på å utvikle Setermoen. Og nye prosjekter for 200 millioner er under oppstart. Blant annet ytterligere en flerbrukshall og 84 nye befalshybler.

 

Gode soldater

Barth Eide konstaterte at norske soldater blir stadig mer fornøyd med tjenesten.

- Et moderne forsvar trenger moderne fasiliteter for å utdanne gode soldater. Og det meste av utdanningen skal fortsatt skje i Nord-Norge, sa Barth Eide.

Image "10915_7.jpg" without description
Sjef for Hærens styrker, generalmajor Kjell Grandhagen la vekt på Setermoen som en av tre viktige leire for Hæren i det som utgjør Troms Garnison. De to andre er Bardufoss og Skjold.

- Fornyelsen på Setermoen er gledelig og viktig. Den skal gi gode forhold for de avdelinger som er her i dag. Jeg understreker at den ikke har noe mål om å flytte ny aktivitet hit, sa Grandhagen.

 


Fornyelse

- Det har vært krevende for Forsvarsbygg å jobbe med Grandhagen og hans folk. Hæren har stilt strenge krav til oss. Det er vi glad for. Sånn skal det være. Vi ønsker oss flere militære sjefer so

Image "10915_4.jpg" without description
m ham, smilte administrerende direktør Frode Sjursen i Forsvarsbygg under markeringen.

En del av arbeidet med fornyelsen består i å rive utrangerte bygninger. Høsten 2006 skal til sammen 15 000 kvadratmeter bygninger fjernes. Og Espen Barth Eide markerte denne delen av arbeidet med egenhendig å starte riving av en garasje ved hjelp av militær hjullaster.

 

Du kan lese mer om utviklingen av Setermoen i dette nyhetsbrevet.Image "10915_5.jpg" without description

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.