Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny byggekontrakt signert på Haakonsvern

Forsvarsbygg og Skanska signerte fredag kontrakten om oppføringen av det nye treningsanlegget på Haakonsvern. – Jeg er overbevist om at dette blir et unikt og flott anlegg, sier flaggkommandør i Sjøforsvaret, Lars Fleisje.

Kontrakten har en verdi på 200 millioner kroner og gjennomføres i generalentreprise. – Dette er en viktig milepæl i arbeidet med fornyelsen av Haakonsvern, og vi ser frem til et godt samarbeid med Skanska, sier Frode Sjursen, administrerende direktør i Forsvarsbygg.

Les også nyhetsbrev om nytt militært treningsanlegg på Haakonsvern (pdf).

Sysselsetter mange
– Vi er ydmyke og takknemlige for å ha blitt tildelt denne kontrakten, og vi er veldig glade for at denne kontrakten vil sysselsette mange ansatte både hos oss og våre underentreprenører. Vi ser frem til å starte byggingen, sier Norvald Thue, regiondirektør i Skanska Norge AS.

Image "11562_1.jpg" without description

God start: Regiondirektør i Skanska Norge AS Norvald Thue (t.v.) og administrerende direktør i Forsvarsbygg, Frode Sjursen signerte byggekontrakten på til et nytt militært treningsanlegg på Haakonsvern fredag.
Helt til venstre i bildet: Flaggkommandør i Sjøforsvaret, Lars Fleisje

9 000 kvadratmeter
Kontrakten omfatter et idrettsbygg på cirka 9 000 kvadratmeter som vil inneholde to nye svømmebasseng, hvorav ett spesialbasseng der Forsvarets personell skal utdannes, trenes og øves i livredning, scenariotrening og dykking. Idrettsbygget vil også omfatte idrettshall, nærkamprom, styrketreningsrom, spinning, klatrevegg, rom for skadeforebygging og restitusjon, kontorer og garderober.

Kontrakten innbefatter også et utendørsanlegg på om lag 25 000 kvadratmeter med fotball- og løpebane, hinderbaner, klatretårn og treningsområde i og ved sjøen.

God start
– Jeg vil takke for en veldig god start med arbeidsgrunnlag og grunnarbeidene. Dette prosjektet har en direkte operativ betydning, og vil legge grunnlaget for et bedre og moderne Sjøforsvar gjennom fysisk form, utdanning og øvelser, sier Fleisje, flaggkommandør i Sjøforsvaret.

Image "11562_2.jpg" without description

Regiondirektør i Skanska Norge AS Norvald Thue (t.v.) og administrerende direktør i Forsvarsbygg, Frode Sjursen

Sterk konkurranse
Interessen for byggingen av det nye militære treningsanlegget har vært meget stor i byggebransjen.
– Vi har aldri opplevd maken til oppmøte på tilbudsbefaringen. Bussen som skulle frakte interessentene inn på anleggsområdet var stappfull, sier Bjørn Tore Rognstad, prosjektsjef i Forsvarsbygg Utvikling Vest.

Totalt leverte 11 byggentreprenører inn pris da Forsvarsbygg utlyste konkurransen i desember 2008.
- Syv av entreprenørene lå meget tett i pris, og vi måtte derfor bruke god tid for å forsikre oss om at vi valgte rett leverandør ut fra regelverket om offentlige anskaffelser, sier Rognstad.

 

Image "11562_3.jpg" without description


Tekst og foto: Åsmund V. Sjursen, Forsvarsbygg Utvikling Vest

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.