Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbyggs arkitekturpris til Idrettsparken boliger

Politisk rådgiver Kathrine Raadim delte i dag, 28. november, ut Forsvarsbyggs arkitekturpris 2011. Vinneren av prisen ble Idrettsparken boliger i Rena sentrum.

De tre andre nominerte var skytebanene ved Ulven leir, embedsboligen på Akershus festning og vaskehallen og forsyningspunktet i Setermoen leir.

Ved utdelingen trakk Raadim frem i sin tale at Forsvarsbygg har et kontinuerlig krav på seg til å være nytenkende for å kunne tilby Forsvaret riktige bygg og anlegg.

- Det er gledelig å registrere at Forsvarsbygg tar sitt samfunnsansvar på alvor med å være et forbilde innen arkitektur hvor miljø- og energivennlige løsninger er viktige elementer som integreres i arkitekturpolitikken, sa Raadim før hun overleverte prisen til vinneren.

Juryens begrunnelse var:

Utvikling av gode, fleksible og godt lokaliserte boliger tilpasset Forsvarets behov er en helt sentral oppgave for Forsvarsbygg. Idrettsparken er et forbilledlig eksempel. Både fordi det inneholder kvarterer som samsvarer med nye typer boligbehov i Forsvaret, fordi det har en nyskapende utforming og fordi det gir et svært godt eksempel på et boligområde med relativt høy utnyttelse og som inneholder attraktive leiligheter for Forsvarets ansatte plassert i et etablert tettstedsmiljø.

Juryen fremhever prosjektets arkitektoniske uttrykk og områdetilpasning og likeledes trekkes brukskvaliteten og funksjonaliteten frem. Prosjektet har sin sterkeste side som ide og konsept, men er også konsekvent og godt gjennomført i detaljene og har velfunderte materialvalg.

Byggene består av elementer i massivtre. Elementene ble ferdig tilpasset i fabrikk og senere montert inne i store telt på byggeplassen. Husene, som ble ferdigstilt i august 2010, har i seg arkitektonisk særpreg fra stedets gamle brannstasjon. I dag er Idrettsparken boliger et hjem for vervede og yngre befal i Østerdal garnison.

Juryen er ledet av rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Karl Otto Ellefsen. Øvrige jurymedlemmer har vært viseadmiral Jan Eirik Finseth, sivilarkitekt Michael Ramm Østgaard, sivilarkitekt Tom Wassum og sjefingeniør Knut Grinderud.

Les mer om arkitekturprisen og de nominerte kandidatene i brosjyren som du finner i lenkeboksen til høyre.

På bildet: (bak) Administrerende direktør Frode Sjursen i Forsvarsbygg, regionsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg, oberstløytnant Ola Gundersen i Østerdal garnison, (foran) byggeleder Ståle Tupsjøen i Forsvarsbygg, prosjektleder Knut Andersen i Sjåtil og Fornæss AS, områdeleder/prosjektleder Tina Kalsveen i Forsvarsbygg og prosjektleder Ola Rolfstad i Senterbygg Entreprenør AS.

Kontakt

Camilla Mathiesen

Assisterende direktør

Image "Camilla Mathiesen.jpg" without description

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.