Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Undersøker ventiler på Ørland

Forsvarsbygg undersøker årsaker til enkelte luftlekkasjer ved ventiler montert i forbindelse med støytiltak. 

Forsvarsbygg har ansvar for å gjennomføre støytiltak for boliger utenfor Ørland flystasjon som del av utbyggingen av flystasjonen for nye kampfly F-35.

Per slutten av februar har mer enn 450 boligeiere fått gjennomført støytiltak på sine boliger. Med noen få unntak har alle disse boligeiere fått montert nye støyavdempende ventiler av samme type.

Reklamerer på ventilene

På bakgrunn av at ca. 35 boligeiere til nå har reklamert på monterte ventiler, har Forsvarsbygg valgt å reklamere på samtlige ventiler av denne typen. Den vesentligste årsaken til reklamasjonen er unormale luftlekkasjer rundt og/eller gjennom ventilene, og varmetap som følge av dette.

Undersøker årsaker

I tilfeller som dette, hvor det kan være mulige mangler ved et produkt eller montering av det, må Forsvarsbygg reklamerer på produktet overfor entreprenørene.

Omfanget på mangler er ikke endelig avklart og det er ikke sikkert det er feil ved samtlige ventiler. Forsvarsbygg er i samarbeid med entreprenørene i gang med å finne ut av årsaken til luftlekkasjene.

- Vi har engasjert en tredjepart for å teste ut den aktuelle ventiltypen. Svar på testen venter vi å ha i løpet av mars, sier eiendomssjef Carl Oscar Pedersen.

Undersøker også under garantibefaring

Forsvarsbygg vil også vurdere ventilene og avklare med boligeier om erfaringer med dem i forbindelse med garantibefaringer rundt ett år etter overtakelse av boligen med utførte støytiltak.

- Er det noen mangler ved ventilene vil vi ta ansvar for å utbedre det, sier Pedersen.

Må ventilene byttes ut?

Hvis det blir avdekket mangler på ventilene, må vi se nærmere på hvordan vi kan utbedre det. Skulle det være snakk om en montasjefeil må vi se på hvilke ventiler som er montert feil.

- Vi må finne mer ut om problemet og komme tilbake til det. I verste fall kan det hende at ventilene må byttes ut, men vi håper ikke dette blir utfallet. Vi skal uansett finne en løsning på det, forteller Pedersen.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.