Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Sommer på festningene

Endelig er det klart for festningssommer igjen! Alle festningene står klare for å gi deg gode sommeropplevelser.

Sommeren 2022 er året festningene skal ta sommeren tilbake etter to stille år med pandemi.

De faste, store arrangementene er tilbake

Hver sommer har festningene flere store arrangement, som gjentas år etter år. På Karljohansvern er også Fyrverkerikonserten tilbake. Gamlebyen i Fredrikstad er klar til å huse Månefestivalen og Festningen festival går av stabelen på Kristiansen. Både vandreteater og Kristin Lavransdatter er tilbake på Akershus. Bergenfest ble akkurat gjennomført på Bergenhus og på Karljohansvern kunne festivalpublikum oppleve Vervenfestivalen sist helg.   

Opera Østfold og Oscarsborgoperaen setter denne sommeren opp to store forestillinger: Den flyvende Hollender kan oppleves på Fredriksten i Halden, mens du på Oscarsborg kan nyte oppsetningen av Otello.

På Fredriksten festning setter Allsang på grensen punktum etter 15 år og planlegger for en fantastisk avslutningssesong med spektakulært TV show.

Navy Race er igjen på plass på Karljohansvern, og nytt av året er tilbudet for barn, Navy Race KIDS.

 

Festningsmuseene er klare for besøk


Alle festningsmuseene er åpne i sommer. På Vardøhus åpner en splitter ny utstilling i Slaveriet i regi av Forsvarets museer og Forsvarets Kommandantskap.

Liker du korpsmusikk har du i år en gylden mulighet til å høre Forsvarets egne korps på festningene. For eksempel spiller Luftforsvarets musikkorps sommerkonsert på Kristiansen.

 

Hold deg oppdatert på programmet

Gjennom hele sommeren er det en rekke små og store arrangement på festningene. Les mer og hold deg oppdatert på festningenes Facebook- eller hjemmesider.

 

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.