Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Miljøfunn som ventet på Bodø flystasjon

Luftforsvaret skal flytte fra Bodøhalvøya, Avinor overtar ansvaret for flyplassdriften i 2016, og det er store planer for sivil etterbruk av området.

Mer enn seksti år med flyplassdrift og stor militær aktivitet har satt spor, men nå er Forsvarsbygg over halvveis i arbeidet med å kartlegge miljøsituasjonen på det store flystasjonsområdet i Bodø. I 2015 var arbeidet konsentrert om de områdene Avinor skal overta driftsansvaret for. Alle funnene hittil er som man kan forvente på en gammel flyplass.

Planene om en helt ny flyplass i Bodø er en del av arbeidet med ny nasjonal transportplan som skal behandles av Stortinget i 2017. Etterbruken av de ulike arealene vil derfor ikke være klar før avgjørelsen om en eventuell ny flyplass er tatt. Det kan føre til at dagens flyplass bli en del av nye Bodø sentrum om noen år.

Fordi miljømyndighetene stiller ulike krav til nivået for opprydding avhengig av hva området skal brukes til, vil ikke Forsvarsbygg kunne begynne en fullstendig miljøopprydding før etterbruken av området er bestemt. Miljøkartleggingen beregnes fullført i løpet av 2017.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.