Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Synlige resultater på Hjerkinn

Forsvarsbygg Skifte eiendom la i 2015 bak seg den tiende sesongen med opprydding i Hjerkinn skytefelt.

I 2015 ryddet Forsvarsbygg mye i den vestlige delen av feltet, deriblant krevende eksplosivrydding i høytliggende og relativt utilgjengelige områder. Her snakker vi om eksplosivrydding i høyder opp mot 1700 meter over havet.

Alle sentrale anlegg og installasjoner er nå fjernet. I tillegg gir revegeteringen gode resultater. Vierstiklinger ble plantet også i 2015, blant annet på deponiet på Storranden og det bokstavelig talt spirer og gror på Hjerkinn. Det gamle skytefeltet er sakte, men sikkert i ferd med å bli tilbakeført til naturen. Resultatene er bare mulig takket være et godt samarbeid med Forsvaret og sivile miljøeksperter.

Forsvarsbygg er dermed i førersetet med å sikre at det tidligere Hjerkinn skytefelt på hele 165 km2 blir til verneområde, noe som skaper Nord- Europas største sammenhengende økosystemer i et område med helt unike naturverdier.

Også i fjorårets feltsesong ble det søkt med eksplosivhunder på ett område med spesielt farlige blindgjengere. Fire spesialtrente hunder og tre hundeførere gjennomførte søk i den vanskelig tilgjengelige ura ved Svånålegeret.

 

Foto: Per Arild Aarrestad

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.