Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Bygg og anlegg til nye redningshelikoptre

På vegne av Justis- og beredskapsdepartementet bygger og drifter Forsvarsbygg anleggene for redningstjenestens seksten nye helikoptre.  

 "NAWSAHR" står for Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopter.

Redningshelikoptertjenesten får nye helikoptre. I den forbindelse tilrettelegger vi bygg og anlegg for helikoptrene og deres mannskaper i redningstjenesten på til sammen seks baser i Norge fordelt på Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.

Redningshelikoptertjenesten og Luftforsvarets  jobb er å være på vakt for oss alle. 24 timer i døgnet. Ofte under ekstreme forhold og med fare for eget liv. Det fortjener anerkjennelse og respekt. Og ikke minst: Gode bygg og anlegg

Vi bygger nye verksted-dokker, kontorer, administrasjon og tilstedevakt. På hver lokasjon skal det være plass til tre helikoptre. På Sola flystasjon er det i tilegg oppført et ledelsesbygg for hele redningshelikoptertjenesten.

Maskinene fases inn fortløpende, og den første ankom Sola i juni 2017.

Hovedbasen på Sola flystasjon i Stavanger, samt basen på Ørland flystasjon i Trøndelag og Base Banak i Lakselv er ferdig oppført. I tillegg er basen på Rygge nå under bygging.

Foto: Augusta Westland

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.