Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Praktisk informasjon

Åpningstider
Festningsområdet er åpent hele døgnet. Gallerier, museer, arrangementer og lignende har egne åpningstider. Se besøks- og turistinformasjon hos Visit Halden. 

Priser
Det er gratis inngang til festningsområdet. Konserter, arrangementer, museer og gallerier har egne priser og billetter. Ved arrangementer og konserter på uteområdene stegnes deler av området og det er kun inngang mot kjøpt billett.

Hvordan komme seg til Fredriksten festning?

Med bil
Til Fredriksten kommer man lettest med egen bil. Fra E18: Følg skilting mot Halden og deretter til Fredriksten festning.

Reis kollektivt
Ta toget til Halden. Derfra kan du ta taxi fra togstasjonen eller gå oppover til festningen. Turen til fots tar cirka en halv time i normal gange. NB: Bratt terrreng.

Parkering
Det er gode og gratis parkeringsmuligheter på festningsområdet. Ved større arrangementer er det parkeringsreguleringer med betaling.

Festningsområdet

Kart
Se kart over området i Google maps

Toaletter
Følg skilting på indre festning. Det er også toaletter på Fredriksten kro.

Rullestol og universell utforming
Den ytre delen av festningen er relativt flat, men hoveddelen av det indre festningsområdet er svært bratt. Her er det er nærmest umulig å komme rundt med en rullestol. Museene er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er ikke heis i bygningene.

Ferdsel og sikkerhet
Store deler av festningsområdet er bratt og ulent. Vær obs på at brostein og trapper kan være glatte i regnvær og vinterstid.

Vis hensyn

Fredriksten festning er et fredet nasjonalt kulturminne og vi ber alle utvise hensyn til omgivelsene med bygninger, ruiner, monumenter og parkanlegg. Det er ikke tillatt å ta med seg bygningsdeler, murverk, trevirke eller andre løse gjenstander fra festningen.

Gressplenene er til for å brukes. Vær snill med trærne våre.

Du kan oppleve å komme midt i en vielse eller andre arrangementer på festningen. Vi ber om at du tar hensyn til det, og ikke forstyrrer unødig.

Avfall
Kast søppel i søppelkassene og kildesorter der det er mulig.

Ha med hund
Hold hunden din i bånd. Det er båndtvang hele året.

Grilling
Det er kun tillatt å grille på grill- og rasteplassen ved Gyldenløve fort. Det er forbudt med engangsgriller og båltenning hele året.

Hva skjer på festningen nå?
Se alle aktuelle arrangementer på festningens Facebookside.

Guiding og omvisning
Se arrangementskalender på Fredriksten festnings Facebookside eller kontakt Fredriksten Guiding for informasjon om guiding og omvisning.

Overnatting og servering
Det er festningshotell, og flere restauranter og kafeer på Fredriksten festning. Se åpningstider og tilbud hos de ulike aktørene.

Besøksadresse
Generalveien 6
1776 Halden

Kontakt oss
Forsvarsbygg servicesenter

Her finner du Fredriksten festning:

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.