Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Museum og omvisning

I museet vises blant annet en fotoutstilling med bilder fra den spente krigssituasjonen i 1905.

Museet ligger i kantinebygget som ble oppført som en tilnærmet kopi av depotbygningen fra 1917 som lå på samme sted. Museumsbygningen ble reist av elever ved tømmerlinjen på Stjørdal videregående skole under restaureringssarbeidene på 80-tallet.

I museet vises en fotoutstilling med bilder fra den spente krigssituasjonen i 1905 og en utstilling med kampene i 1940 som tema. Her finnes billedgalleri, uniformer, våpen og gjenstander m.m.som ble brukt under siste krig.

Museet har opplysningsskilt med forklaring til de fleste utstilte objekter. Noen flerspråklige skilt finnes inne i tunnelene.

Det er også en bygning vis a vis museet som inneholder en utstilling av kanoner.

Museet på festningen er en viktig del av et besøk, og har åpent for alle besøkende utvalgte dager i løpet av sesongen, eller som del av organiserte omvisninger.

Sommeren 2022 holder museet er åpent fra 11.00 - 16.00 onsdag - søndag

Omvisninger

På Hegra festning kan vi tilby omvisninger med våre kunnskapsrike guider. De forteller levende om festningens historie og tar dere med på en omvisning på anlegget.

Sommeren 2022 er det omvisninger hver søndag klokken 13.00 (kr. 100,-)

Ellers skjer omvisninger på forespørsel, og kan tilpasses større og mindre grupper, gjerne i forbindelse med et måltid på kafeen.

For omvisninger og guidede turer, ta kontakt med Hegra festnings venner på tlf. 46635844 eller epost: hegrafestning1940@gmail.com

 

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.