Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Praktisk informasjon

Åpningstider

Portene er åpne hver dag hele året kl. 06.00-23.00. Ved spesielle arrangementer kan det være redusert eller endret åpningstid. 

Priser

Det er gratis inngang til festningsområdet. Museer, konserter, arrangementer, festivaler og lignende har egne billetter og priser. 

Hvordan komme seg til Bergenhus festning?

Med bil
Bergenhus festning er nærmeste nabo til Bryggen, godt synlig fra innseilingen til Vågen. Adkomst med bil nordfra eller sørfra på riksvei 585 (for parkering se Parkering). 

Flybussen stopper ved Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen som ligger like ved festningen. Taxiholdeplass like utenfor Hovedporten (Bradbenken). 

Med buss
Se www.skyss.no.

Parkering
Nærmeste offentlige parkering (kommunal) er på Øvre Dreggsallmenning. Nærmeste parkeringshus er ved Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen og Rosenkrantz P-hus i Rosenkrantzgt. 12.

Bergenhus festning, indre festning, er bilfri og det er innkjøring forbudt og parkering forbudt. Tillat for nyttekjøretøy å kjøre inn for vareleveringer, høyeste tillate hastighet er 10 km/t.

Festningsområdet

Kart
Se kart over området i Google maps

Toaletter
Åpne publikumstoaletter på indre festning. Toalett finnes også for bevegelseshemmede. Toalettene er åpne i festningens åpningstid.

Rullestol
Uteområder på indre festning og Koengen er tilrettelagt for rullestol (veier, og gangveier). Bergenhus festningsmuseum på Koengen har heis. Det er dessverre ikke universell tilkomst til Håkonshallen og Rosenkranztårnet.

Ferdsel og sikkerhet
Bergenhus er en festning med høye murer. Noen murer er usikret. Utvis forsiktighet langs festningsmurene, og pass på barna.

Forsvarsbygg gjennomfører nødvendig vedlikeholds- og restaureringsarbeider på flere av våre festninger, også Bergenhus. Vi beklager den ulempen dette kan medføre for deg som besøkende, og gjør oppmerksom på at all ferdsel på området skjer på eget ansvar.

Det utøves militær politimyndighet på Bergenhus festning.

Vis hensyn
Bergenhus festning er et fredet nasjonalt kulturminne og vi ber alle utvise hensyn til omgivelsene med bygninger, ruiner, monumenter og parkanlegg. Gressplenene er til for å brukes. Vær snill med trærne våre.

Avfall
Kast søppel i søppelkassene.

Ha med hund
Hold hunden din i bånd. Det er båndtvang hele året.

Grilling
Det er forbudt med grilling og åpen ild.

Droneflyging
Det er forbudt å fly drone på og over festningsområdet.

Ballspill er forbudt på festningsområdet.

Medbrakt alkohol
Det er forbudt å nyte medbrakt alkohol.

Hva skjer på festningen nå?
Se alle aktuelle arrangementer på festningens Facebookside.

Besøksadresse
Bergenhus festning. Hovedinngang fra Bradbenken.

Finn Bergenhus festning i Google Maps

Kontakt oss
Forsvarsbygg servicesenter

Kontakt festningsforvalter for henvendelser om festningens forvaltning, utleie av kulturarena og lignende.

 

Her finner du Bergenhus festning:

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.